10 / 05 / 2024

EYT’den Bağkur’lular kaç gün primle emekli olur? Doğum borçlanması sayılır mı?

EYT’den Bağkur’lular kaç gün primle emekli olur? Doğum borçlanması sayılır mı?

EYT düzenlemesinde sona gelinirken, milyonlarca sigortalı da çeşitli yollarla primini tamamlayarak EYT kapsamına girmenin ve emeklilik hayaline kavuşmanın hesabını yapıyor. Bağkur’lu bir kişi toplam kaç prim günüyle EYT’den emekli olabilir? Peki doğum borçlanması sigorta başlangıç tarihini erkene çe



BAĞKUR’LU EYT’DEN NASIL EMEKLİ OLABİLİR?

Ekrem Sarısu, 1971 yılında doğan, 1993’te SSK’dan, 2003’te tarım Bağkur’dan, 2012’de SSK’ya kayıt olup, 2017’de esnaf Bağkurlu olarak geçen bir okurunun, toplam 7240 gün prim ödemesi olduğunu belirtmesi ve ne zaman emekli olabileceğini sorması üzerine de şu yanıtı verdi:

 EYT’den Bağkur’lular kaç gün primle emekli olur? Doğum borçlanması sayılır mı?

“Sorunuzdan SSK’nın ardından Bağkur’a 1260 günden fazla prim ödediğiniz anlaşılıyor. Son yedi yıl kuralına bakıldığında Bağkur şartlarıyla emekli olacaksınız. 1993 girişinizde SSK’ya prim ödemeniz yapılmışsa EYT kapsamına girersiniz. EYT’lilerden yaş aranmayacağı açıklaması yapıldı. Fakat prim aranacak. 1760 gün daha prim ödedikten sonra priminizi 9000 güne tamamlayıp bitireceğiniz tarihte Bağkur’dan emekli olabilirsiniz. Sigortalı bir işte çalışarak Bağkur’un ardından SSK’ya 1260 gün (3.5 yıl) prim ödemeniz halinde, SSK’dan emekli olmanız da mümkün hale gelebilir.”

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Son 8 gün kaldı! Denizbank’tan 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!

En güzel tatil hediyesi! Lenovo Tab M8 Helio tablet kaç TL? Özellikleri neler? 22 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön