18 / 05 / 2024

EYT'liler gözünü bu toplantıya dikti!

EYT'liler gözünü bu toplantıya dikti!

Deprem sebebiyle çalışmalarına 3 hafta ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu gelecek hafta toplanacak. 28 Şubat Salı günü mesaiye başlayacak olan TBMM’nin gündemi deprem ve EYT olacak.



EYT düzenlemesinin 7 Şubat Salı günü, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyordu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından milli yas ilan edildi ve Meclis görüşmelerine ara verildi. Meclis Genel Kurulu'nda ilk olarak milyonlarca kişinin beklediği EYT teklifi gündeme gelecek. Genel Kurul’da gerçekleşecek görüşmelerde teklifle ilgili önergeler verilebilecek. Deprem bölgesinde yaşayanlar için bazı düzenlemelerin pakete eklenebilme ihtimali üzerinde duruluyor.

EYT’lilerin gözü bu düzenlemede

EYT liler gözünü bu toplantıya dikti!

Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen EYT düzenlemesi 4 maddeden oluşuyor. 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigorta girişi olanların yaş sınırı bulunmaksızın emekli edilmelerine imkan tanınıyor. Düzenlemesinin yasalaşması ile birlikte EYT’li olanlar emekli olabilecek. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemeden 5 milyona yakın sigortalının yararlanması bekleniyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Şubat 2023 tarihinde saat 22.14'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıtta bir indirim daha! İşte 24 Şubat akaryakıt fiyat listesi!

Merkez Bankası kararı sonrası Türk ekonomisini neler bekliyor?

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön