19 / 05 / 2024

EYT'lilere müjde! 2 bin TL'lik bayram ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Hemen bankadan çekebilirsiniz...

EYT'lilere müjde! 2 bin TL'lik bayram ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Hemen bankadan çekebilirsiniz...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşı bağlama işlemleri nisanda tamamlanan ve Ramazan Bayramı ikramiyesi alamayan vatandaşlara müjdeyi verdi. İşte detaylar...



Nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan tarihinden önce olanların bayram ikramiyeleri yarın hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı ikramiyeleri de bayramın başlayacağı 28 Haziran tarihinden önce hesaplara aktarılacak.

Yeni maaş düzenlemesinden dul, yetim ve EYT kapsamında emekli olacaklar da dâhil olmak üzere 15.6 milyon emekli faydalanıyor. Emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri için 2018 yılından bugüne kadar 114 milyar lira bayram ikramiyesi ödendi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklama; EYT kapsamında gelir ve aylık ödemesi yapılanlara bayramın içinde bulunduğu ayda aylık, gelir alma koşuluyla Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödendiği hatırlatıldı.

Söz konusu açıklamada, mart ayında gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödendiği, 

Nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023'de ödeneceği açıklandı.

Dul ve yetim aylığı alan kişiler hem en düşük emekli aylığı hem de bayram ikramiyesinden hisseleri oranında faydalanacak. 

EYT lilere müjde! 2 bin TL lik bayram ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Hemen bankadan çekebilirsiniz...

GÖZLER HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANINDA

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Milyonlarca emekli, asgari ücretli, memur, kamu işçisi temmuz ayında zamlı maaş, aylık alacak. Kesin zam oranı 3 Temmuz'da bellş olacak ve Haziran ayı enflasyonu ile netleşecek. 

Yaklaşık 15 milyon emeklinin geliri yükselirken, 7500 TL üzerinde aylık alanlara refah payı da sağlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekliye refah payında yeni uygulamanın 7500, 10 bin ve 15 bin TL üzerinde alan vatandaşlar arasında farklı oranlarda uygulanacağını ifade etti.

Refah payı 7500 TL ile 10 bin TL arası olanlara daha yüksek yansıtılacak. Yüzde 20'nin üzerinde gelmesi beklenen 6 aylık enflasyona göre yükselişin yüzde 25-30 arasında olması bekleniyor. Bu civarda yapılacak bir artış ile net asgari ücret 11 bin TL'yi geçmiş olacak.

Altın gaza bastı! 1 gram bile altını olan havalara uçtu! Hemen bakın! 8 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları 

Benzin ve motorine bu gece tam bu kadar zam geliyor! Sürücüler şimdi rakamlara bakın! BP, PO 8 Mayıs 2023 fiyat listesi

Bekir İrdem kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?


Geri Dön