02 / 05 / 2024

EYT’nin detayları şekillenmeye başlıyor! Emeklilik şartı için bu tabloda olabilirsiniz! Emeklilik için hemen buraya...

EYT’nin detayları şekillenmeye başlıyor! Emeklilik şartı için bu tabloda olabilirsiniz! Emeklilik için hemen buraya...

Milyonlarca vatandaş yıl sonunda netliğe kavuşması beklenen EYT ile ilgili kararları büyük bir heyecan ile bekliyor. EYT’de ‘kademli geçiş’ detay ise akıllarda soru işareti yaratıyor. İşte detaylar…



PRİM AZSA 55 YAŞ YETİYORDU

Sarısu, 4447 sayılı yasayı hatırlayarak, yasanın öncesinde erkek sigortalılar 15 sene sigortalılık süresi içinde 3600 gün prim ödemiş olması şartı ile 55 yaşını doldurduğu şekilde yaş haddinden emekli olabiliyordu. Yeni yasa ile birlikte 8 Eylül 1999’dan itibaren sigortalı olan erkekler için yaş haddinden emeklilik şartları; 25 sene sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 60 yaş olarak değişim gösterdi. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan kişilerin yeni şartlara geçişi de kademeli bir şekilde sağlandığını hatırlattı.

Tüm bunların yanında Sarısu, "Bu durumda ise 23 Mayıs 2002 tarihi milat kabul edilmiş oldu. Bu tarih itibarı ile eski yasaya göre yaş haddinden emeklilikte aranan 15 sene sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarını sağlamış olan erkek sigortalıların yeni yasadan etkilenmeden istemiş oldukları tarihte emekli olmaları benimsendi. Fakat 23 Mayıs 2002 itibarıyla 15 sene sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarını verememiş olan erkek sigortalıların bu üç kriteri birlikte sağlayacağı tarihe göre emekli olacağı yaş artırıldı. Yani bu sigortalar EYT’li olmuş oldu" şeklinde konuşarak bizleri geçmişe götürerek EYT hakkında detaylı bilgileri açıkladı.

EYT’nin detayları şekillenmeye başlıyor! Emeklilik şartı için bu tabloda olabilirsiniz! Emeklilik için hemen buraya...

Yakında altını geçecek! Gümüş aldı başını gidiyor! 14 Eylül 2022 fiyat listesi

TOKİ İstanbul sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ İstanbul ucuz konut hangi ilçelerde yapılacak?

VakıfBank Birikimli Kur Korumalı Mevduat hesabını açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön