06 / 05 / 2024

EYT'nin Meclis serüveni belli oldu! AK Parti takvimi açıkladı!

EYT'nin Meclis serüveni belli oldu! AK Parti takvimi açıkladı!

AK Parti EYT Meclis takvimini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de EYT çalışmasıyla ilgili yaptığı yeni açıklamada, tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.



Hükümet EYT meclis takvimini açıkladı. Diğer yandan; Son dönemin en merak edilen konularından 'EYT yaş sınırı, şartı ne olacak? EYT'de son durum ne' sorusu ile birlikte 2 tarih ön plana çıktı.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? AK PARTİ MECLİS TAKVİMİNİ AÇIKLADI

AK Parti'den EYT takvimi ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Buna göre EYT düzenlemesi ile ilgili Meclis takvimi Ocak ayında start alacak. Böylece 'EYT ne zaman çıkacak' sorusu cevap bulmuş oldu.

BAKAN NEBATİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili TBMM'de yaptığı yeni açıklamada, "EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak titizlikle yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır." ifadelerini kullandı.

PRİM GÜNÜ VE SİGORALILIK SÜRESİ TAMAM 1,7 MİLYON EYT'Lİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü EYT çalışması 2022 yılının ikinci yarısında hızlandı. Haziran ayı itibarıyla EYT düzenlemesine tabi olacak 8 Eylül 1999 öncesi prim günü ve sigortalılık süresini tamamlamış 1,5 milyon kişinin olduğu ifade edilirken, bu rakamın Ocak 2023'te 1,7-1,8 milyon kişiye yükselmesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön