11 / 05 / 2024

EYT’yi çok az farkla kaçıranlar bu haber sizi çok heyecanlandıracak! Hayatınızı değiştirecek bu detaya dikkat!

EYT’yi çok az farkla kaçıranlar bu haber sizi çok heyecanlandıracak! Hayatınızı değiştirecek bu detaya dikkat!

Yaklaşık 2.5 milyon kişinin gözü kulağı EYT’nin Meclis’te yasalaşmasına çevrilmişken, bu haktan çok az bir farkla yararlanamayacak olanları çok heyecanlandıracak bir haber geldi. Bu detayı mutlaka okuyun, hayatınız değişebilir!..



HAVA DEĞİŞİM DETAYI

Habere göre, askerlik borçlanmasında ihtiyaca göre bir gün bile emeklilik kapısı açabilecek ve hava değişim sürelerinin bir bölümü için de borçlanılabilecek.

Ayrıca hava değişim süresini aşan kısım düşüldükten sonra kalan süreler borçlanılabilecek. 2014 yılı Şubat ayına kadar uzun dönem askerlikte 3 aya kadarki kısmı, Şubat 2014-Haziran 2019 arasında uzun dönem askerlikte 30 güne kadarki kısmı borçlanılabilecek.

EYT’yi çok az farkla kaçıranlar bu haber sizi çok heyecanlandıracak! Hayatınızı değiştirecek bu detaya dikkat!

Diğer yandan 1980 Kasım ayı ila 2014 yılı Şubat tarihleri arasında kısa dönem askerlikte 30, Şubat 2014 ila Haziran 2019 tarihleri arasındaki kısa dönem askerlikte 15 günlük bölüm borçlanma kapsamında bulunmakta.

Yani 2019 yılı Haziran tarihinden itibaren askerlik yapanlar, tabi oldukları askerlik süresinin her ayı için 1 güne kadarki kısmı için borçlanma yapılabilecek. Örnek vermek gerekirse, altı ay askerlik yapan kişiler, 6 günlük bölüm için borçlanmaya gidebilecek.

BİRDEN FAZLA BORÇLANMA

Bunun dışında askerlik süresinin uzamasına sebep olan hastalık, ceza gibi nedenlerle uzayan süreleri borçlanma imkânı ise bulunmuyor.

Askerliğin haricinde avukatlık staj süresi, doktora, yurtdışı borçlanma gibi seçenekleri olanlar, ihtiyaç olan süreye göre tamamını ya da birini borçlanabilecek. Diğer yandan askerliğini er öğretmen olarak yapanlar, kıtada maaşsız olarak geçen süreleri de borçlanabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön