05 / 05 / 2024

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi

Yıllık 6 milyon adedi aşan ve araç başına ortalama değeri neredeyse 25 bin dolara ulaşan ikinci el araç piyasasının potansiyelini gören yatırımcılar, otomobil fabrikasını anımsatan tesislerde ikinci el araçların bakımı, onarımı, test ve temizliğini gerçekleştirerek doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.



Böylesine bir tesisinin yapım maliyetinin ortalama 2 milyon doları geçtiğini belirten Timirci, “Yenileme merkezi yatırımlarımızı ülkemizin başka illerinde de hayata geçirerek Türkiye’ye yatırımlarımızı artırmaya da devam edeceğiz. İstanbul’dan sonra da ikinci merkezi Ankara’da hizmete sunmayı planlıyoruz. Ergazi merkezimiz 22 bin metrekare alan üzerine kurulu olacak, yıllık toplamda 35 bin araç yenileme kapasiteli bir tesis yapıyoruz. Böylece toplam kapasitemizi yıllık ortalama 85 bin araca çıkarmış oluyoruz” dedi.

Diğer bir yatırımcı Meksikalı Carvak’ın ise İstanbul’da 2 bin araçlık bir otomobil yenileme merkezi bulunuyor. Ancak, şirket bu merkezi Türkiye’deki faaliyetlerinin henüz başlangıç aşamasında olan operasyonlarını sağlamlaştırmak adına geçici bir tesis olarak görüyor.

2025 yılında yaklaşık 300 bin adetlik ikinci el araç satışı hedefleyen şirket, önümüzdeki süreçte çok daha büyük bir yenileme merkezi açmayı hedefliyor.

Öte yandan ikinci el araç yenileme alanı sadece kurumsal firmaların değil dünyaca ünlü devlerin de radarında. Bu konuda geçtiğimiz aylarda Fransız devi Renault’nun Türkiye yöneticilerinden önemli açıklamalar gelmişti. 

BOTAŞ iddialarının ardından Gazprom iki ülkenin borcunu erteledi


Geri Dön