29 / 04 / 2024

Fahiş fiyatla kira artışı yapan ev sahibine hapis cezası geliyor!

Fahiş fiyatla kira artışı yapan ev sahibine hapis cezası geliyor!

Son yıllarda kiraların fahiş şekilde yükselmesi ile ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya gelirken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımlar için çalışma yapıldığını açıkladı.



İki bin liralık kirası bir günde 7-8 bin liraya çıkandan, artık 15 bin liranın altında bile kiralık ev bulamayanlara kadar son yıllarda fahiş kira artışları önemli bir gündem maddesi oldu. Hükümet 1 temmuz tarihine kadar kira artışlarına yüzde 25’lik bir üst sınır koydu. Ancak görünen o ki bu tedbir de yeterli olmadı.

Son olarak açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.

Öncelikle kirada yüzde 25 üzeri artışa sınır getiren karar uzatılacak. Ardından da daha kalıcı önlemler için düğmeye basılacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bu konuda önemli çalışmalar yapıldığına işaret etti. Bozdağ değişik alternatifler üzerinde durduklarını belirterek, “Fahiş kira artışı yapanlara karşı hapis cezası uygulanabilir. Adli para cezası verilebilir ve idari para cezası uygulanabilir. Bu üç alternatif masada ve arkadaşlarımız üzerinde çalışıyorlar” dedi.

Fahiş fiyatla kira artışı yapan ev sahibine hapis cezası geliyor!

KURUM: VATANDAŞLARI KORUYACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da konut kira artışını sınırlayan düzenlemeyi temmuz ayı itibariyle uzatacaklarını, piyasa şartlarının üzerinde bir oluşum varsa bu durumda vatandaşları koruyacaklarını söylemişti.

Dunya.com’daki habere göre Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise, uygulamanın yatırım amaçlı konut alımı üzerinde etkisi olacağını söyledi. Kabadayı, “Uzatma süresi kısa olursa piyasa bundan fazla etkilenmez. Ancak yine de enflasyon oranına göre kira getirisi düşük kalıyor. Son yıl içerisinde konut yatırımı yüzde 150’nin üzerinde kazanç getirdi. Döviz yüzde 32, BİST yüzde 37, altın ise yüzde 12 civarında kazandırdı. Gayrimenkule olan ilgi bu nedenle devam edecektir” ifadesini kullandı.

 


Geri Dön