15 / 05 / 2024

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Zarar edersiniz!

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Zarar edersiniz!

TCMB'nin faiz kararını açıklamasıyla birlikte piyasalar yeniden şekillendi. Faiz indirim kararının alınması ile birlikte İslam Memiş'ten beklenen değerlendirme geldi.



Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir. Ayrıca finansal piyasalar, durgunluk risklerine karşı faiz artışı yapan merkez bankalarının faiz artırım döngülerini yakında sonlandıracağını beklentilerine yansıtmaktadır.'' Açıklanan kararın piyasalara nasıl etki edeceği merak edilirken TCMB'nin 50 baz puan faiz indirimini doğru tahmin eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alanları uyardı. 

FAİZ KARARI SONRASI İSLAM MEMİŞ'TEN UYARI

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş ten korkutan uyarı! Zarar edersiniz!

Merkez Bankası'nın 23 Şubat tarihi ile açıkladığı faiz kararının ardından uzman isim Memiş, ''Parayla para kazanılır devri bitti. Ciddi anlamda zarar edersiniz." diyerek yatırımcıları uyardı. Konuk olduğu bir YouTube kanalında değerlendirmelerde bulunan Memiş,  gram altınla ilgili dikkati çeken açıklamalar yaptı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Piyasalarda son iki haftadır tat tuz yok. Yeni bir hikaye arayışında olduğunu söyleyebilirim piyasaların. FED'i konuşmaktan sıkıldı piyasalar. Tahmin ve öngörüm şu yönde, ben FED'in iki kez ayrı ayrı 25 baz puan faiz artırımı yapacağını düşünüyorum. Haziran ayına kadar bu süreci devam ettirebilirler. Beklentileri karşılamayan enflasyon yüksek kaldığı için bu süreci Mart'a kadar değil de Haziran'a kadar devam ettirebilirler. Ancak önünde sonunda her şeyin bir sonu olduğu gibi FED tarafındaki faiz artırımının da mutlaka bir sonu gelecektir." diyerek yatırımcıları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Şubat 2023 tarihinde saat 00.18'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer'den ipuçları! 'Deprem sonrası buna dikkat edin!'

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

İslam Memiş gram altında yeni bombayı patlattı: 'Bunu bilmeniz lazım'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön