29 / 04 / 2024

İslam Memiş gram altında yeni bombayı patlattı: 'Bunu bilmeniz lazım'

İslam Memiş gram altında yeni bombayı patlattı: 'Bunu bilmeniz lazım'

Gram altın için yeni değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş'in, yatırımcılar için 'Bunu bilmeniz lazım' dediği uyarılar dikkat çekti. İslam Memiş, gümüş, dolar, euro, borsa değerlendirmeleri de yaparken, zirve beklentisini açıkladı.



Gram altın için yeni açıklamalarda bulunan İslam Memiş'in, altın yatırımcıları için 'Bunu bilmeniz gerek' dediği uyarılar dikkat çekti. İslam Memiş, euro, dolar, gümüş, borsa değerlendirmelerinde de bulunurken, zirve beklentisini açıkladı.

Gram altın ve gram gümüşte düşüşler yaşanacak mı? Gram altın yükselecek mi? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, düşüşteki altın ve gümüş ile ilgili değerlendirmelerini paylaşı. Memiş'in zirve tahmini de dikkatlerden kaçmadı.

Haberglobal'e göre; Borsa tahminleriyle sözlerine başlayan İslam Memiş, "Piyasalardaki son durumu yorumlamak için karşınızdayım. Borsa İstanbul 100 Endeksi, depremin birinci ve ikinci gününde açık kalmıştı, daha sonra kapatıldı, 14 Şubat'a kadar kapalı kaldı. Açık kalma sürecinde konuştuk, yanlış karardı. Düşüncem aynı. Borsa tarafında tekrar yeni kararlarla, tedbirlerle birlikte yukarı yönlü hareketlerin devam etme olasılığının güçlü olduğunu ifade etmiştim. 5000 puan seviyesinde bir rakam var. Şubat sonuna kadar da yüksek kalmaya devam edecek diye tahmin ediyorum. Muhtemelen önümüzdeki haftaların sonuna kadar da yüksek kalmaya devam eder" dedi.

DOLAR NE OLUR?

İslam Memiş gram altında yeni bombayı patlattı: Bunu bilmeniz lazım

Memiş, dolar ve euro için şu tahminleri yaptı: Dolar TL 18.85 ekranlarda. Serbest piyasalarda 19 lira üzerinde bir kur var. 19.10-14 aralığında dalgalanıyor. Euro TL kuru 20.14 ekranlarda. Serbest piyasalarda 20.35-41 aralığında. Makas aralığı geniş. Euro dolar paritesi 1.11'e kadar yükselmişti, oradan satış baskısı geldi. 1.07'ye kadar düşüş trendini beklemiştik. 1.0665. Aşağıda 1.0580 gibi bir alan var. Pariteyi takip eden arkadaşlarımızın da bu seviyelerin sonlarında. 1.0580-1.0650 bant aralıklarının fırsat sunduğunu düşünmekteyim. Yani euro dolar paritesi düşük.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

"Gram altın TL ekranlarda 1115 lira. Serbest piyasalarda 1132-37 lira aralığında gram altın. Gram altın 1198'e kadar yükselince, şubatın 15'ine kadar 1140'a kadar gerilemeden bahsetmiştim. Bu bir miktar daha aşağı çekildi. TL'de bekleyen, alım fırsatı kollayan yatırımcı da bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını bilmeli. Ons bazında baskılanma devam etse de gram altın TL orta ve uzun vadede alım fırsatları vermeye devam ediyor. Eline yeni TL geçenler bu bant aralığının kalıcı olamayacağını göz önünde bulundurmalı. Agresif yükselişleri hazirandan sonra beklemeye devam ediyoruz. Bu fiyatlar kalıcı değil.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön