19 / 05 / 2024

Tahminleri bir bir çıkan İslam Memiş gram altında yeni rotayı açıkladı!

Tahminleri bir bir çıkan İslam Memiş gram altında yeni rotayı açıkladı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, gram altın yatırımcıları için yine çok önemli açıklamalar yaptı. İşte tahminleri bir bir çıkan İslam Memiş'in o açıklamaları...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların da en çok takip ettiği isimler arasında yer alan finans uzmanı İslam Memiş, yine çok konuşulacak bir yorum yaptı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu hafta borsa, döviz, altın, gümüş ve bitcoin ile ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İslam Memiş açıklamasında gram altın yatırımcısının takip etmesi gereken parametreyi açıklayarak, altın değerinde değerlendirmeler yaptı.

İşte Memiş'in TV100'de kaleme aldığı yazısından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu hafta para piyasalarında takip edeceğim bant aralıkları şu şekilde;

Bist 100 endeksi:

10.276 puan seviyesinden haftayı tamamladı. Cuma akşamı Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluş Standart - Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya çıkarttı. Bu sene kredi not artırımının yoğun olması zaten bekleniyordu. Bu da bizim için olumlu gelişme. Borsa pozitif yönde yoluna devam eder. Ben 10 bin-10 bin 500 puan aralığını takip edeceğim. Kar satışları gelse de çıtayı yükseltti. Eğer 
10 bin puan seviyesinde tutunamazsa aşağıda 9 bin 800 puan güçlü destek seviyesi.


Döviz kurları;

Hem dolar hem de Euro sakin seyrini korumayı sürdürür, Euro, dolara göre parite nedenli daha hareketli olabilir. Euro tarafında beklentim daha iyimser olduğu için düşüşleri alım fırsatı olarak göreceğim.

EUR/USD paritesi;

1,0762 seviyesinden kapanış yapmıştı. 1,0720-1,0870 aralığında oyalanmayı sürdürür, Asıl hedef 1,0870 seviyesi olduğu için ben bu düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum.

Tahminleri bir bir çıkan İslam Memiş gram altında yeni rotayı açıkladı!


Ons altın (xau/usd);

2 bin 301 dolar seviyelerinden kapanış yapmıştı. 2 bin 280-2 bin 3080 dolar aralığı kısa vade için geçerliliğini de koruyor. 2. destek seviyesi 2 bin 200 dolar seviyeleri. Bir tur daha 2 bin 280-2 bin 260 aralığının olmasını bekliyorum. Kararsız bir dönem olduğu için 2 bin 260 dolar seviyeleri önemli bir destek seviyesi.
Oranın aşağı yönlü kırılıp kırılmayacağını da takip edeceğim. Ondan sebep onsu takip edenlerin de yüzde 50 2.260 doları diğer yüzde 50 ile dolar da beklemesi daha avantajlı olabilir. Ben dolar/altın paritesi alım yönünde daha avantajlı olmasını bekliyorum. 14 Nisan tarihinde 81 bin 200 dolar seviyelerine  yükselip haftayı 75 bin 230 dolar seviyesinden tamamladığını hatırlatmak isterim.


Gram altın;

Serbest piyasalarda (fiziki) 2 bin 443 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Gram altın yatırımcısı ons’u takip etmeli, ons nereye gram altın oraya. 2 bin 260 dolar karşısındaki gram altın kaça tekâbül ediyorsa orası da bana ucuz gelir.


Ons gümüş (xag/usd);

26,55 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Rasyo nedenli geniş bant aralığına odaklanmak gerekiyor. Ben 25,50-27,50 dolar aralığını takip edeceğim. 1-2 hafta bu bant aralığında oyalanır. Orta ve uzun vadede pozitif seyrine devam etmesini 26 dolar altını kademeli alım fırsatı şeklinde göreceğim.


Bitcoin (BTC);

62.937 dolar seviyesiyle tepki alımları gerçekleşmişti. Yüzde 7’lik bir yükseliş yaşamıştı. Her ne kadar tepki yükselişi yaşansa da, ben yaşanan düşüşlerin bitmediğini söyleyebilirim. 55-65 bin dolar aralığında dalgalanabilir. Bitcoin için orta ve uzun vade beklentim pozitif.

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi Mayıs-Haziran aylarında geniş bant aralığına hazırlıklı olmak gerekiyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut ve araç piyasasında balon sönmeye başladı!

Türkiye'deki bu ilden 45 bin TL'ye tam tamına 1 dönüm arazi alabilirsiniz!

Emekli ikramiyelerinde bu tarih ve saate dikkat! Erken davranan ikramiyeyi kapacak!


Geri Dön