28 / 04 / 2024

Faizsiz konut finansman sistemi yeni bir alternatif!

Faizsiz konut finansman sistemi yeni bir alternatif!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO kapanış töreninde yaptığı açıklamada, Faizsiz konut finansman sisteminin yeni bir alternatif olduğunu söyledi.



Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO kapanış töreninde bazı açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Faizsiz konut finansman sistemi projesini kendi alanında yeni bir alternatif olarak değerlendiriyorum. MÜSİAD attığı her adımda hem kendisi hem ülkemiz, işbirliği halinde olduğu şirketleri destekleyen bir yaklaşımla hareket ediyor.

MÜSİAD işte bu farkı projeleriyle dünyanın 85 ülkesine yayılan ofisleriyle, komisyonları ve kurullarıyla gençlere ve kadınlara yönelik özel çalışmalarıyla en özel şekilde yansıtan kurumlarımızdan biridir. 

Bu dönemde ülkemizi küresel finans krizine ve darbe girişimine rağmen yılda ortalama yüzde 5,8 oranında büyüttük. Ülkemize 201 milyar dolar tutarında uluslararası yatırım çektik. Milli geliri 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardık. Bugün satın alma paritesi itibariyle milli gelirde dünyada 13'üncü sırada yer alıyoruz. 

Ekonomide gelen bu genel ilerleme yanında temel hizmet alanında tarihi yatırımlara imza attık. Eğitim altyapısındaki eksiklikleri kaldırmakla işe başladık. Eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan, 120 milyarın üzerine çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik."

"Dünyanın 10 dev eserinden 6'sını ülkemizde inşa ettik. AK Parti iktidarı bu ama gören gözler maalesef görmüyor, kulaklar duymuyor, dil hakikati söylemiyor." şeklinde konuşan Erdoğan, "İstanbul Havalimanı'nın inşallah 2023'te yolcu kapasitesi 150 milyona çıkacak, gerekirse bunu 200 milyona çıkarmamız mümkün." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırma alanında, Cumhuriyet tarihinin tamamında 6 bin kilometre olan yol uzunluğunu, 26 bin 518 kilometreye, otoyol uzunluğunu bin 39 kilometre ilaveyle 2 bin 753 kilometreye çıkardıklarını söyledi. 

Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çankırı Ilgaz, Malatya Erkenek, Artvin Cankurtaran, Rize Ovit,  İzmir  Sabuncubeli tünelleri, Adıyaman Nissibi, Elazığ Ağın köprüleri gibi yüzlerce dev eseri ülkeye kazandırdıklarını aktaran Erdoğan, "Dünyanın 10 dev eserinden 6'sını biz ülkemizde inşa ettik. AK Parti iktidarı bu. Ama gören gözler maalesef görmüyor. Kulaklar duymuyor. Dil hakikati söylemiyor." diye konuştu.

Erdoğan, demir yollarında ülkeyi daha önce örneği olmayan yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarıyla donatmaya başladıklarını, hava yollarında katedilen mesafenin iftihar vesilesi hizmetlerden biri olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Havalimanlarımızın sayısını 30 ilaveyle 56'ya çıkardık. Geldiğimizde 26'ydı. 30 daha ilave ettik, oldu 56. Evinden çıkıyorsun yarım saatte havalimanındasın. Artık otobüs değil, fiyatlar da düşük. Vatandaşım benim ne yapıyor? Hemen uçağa gidiyor, uçakla gideceği yere seyahat ediyor. Modern Türkiye bu. Bunu biz sağladık. İddialı konuşuyorum, biz sağladık. Cumhuriyet Bayramımızda ilk etabının resmi açılışını yaptığımız, yılda 90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanımız sayesinde bu sektördeki gücümüzü ve kapasitemizi çok daha ileri bir seviyeye yükselttik. Hamdolsun, Rabbim bize bugünü de gösterdi. İnşallah 2023'te yolcu kapasitesi 150 milyona çıkacak. Gerekirse 200 milyona bunu çıkartmamız mümkün."

Faiz sistemine dur diyen projeler MÜSİAD EXPO’da start verdi!


Geri Dön