19 / 05 / 2024

FED başarılı olamadı!

FED başarılı olamadı!

Eski New York Fed Başkanı Bill Dudley, Federal Rezerv'in işgücü piyasasını gevşetmeyi başaramadığını ve bunun daha yeni başladığını söyledi.



Dünyanın geri kalanın sancılı bir süreç bekliyor!

Dudley önümüzdeki dönem hakkında şu analizde bulundu:

“Yapılacak çok fazla iş var ve bu ne yazık ki dünyanın geri kalanı için çok sancılı bir süreç anlamına geliyor. Fed sıkılaşmaya devam ettikçe dolar değer kazanıyor ve bu özellikle yüksek miktarda dolar borç alan gelişmekte olan piyasalar olmak üzere ekonomiler üzerinde daha fazla baskıya neden oluyor”

Dudley, "Fed’in bu konuya tepkisi 'Size bu acıları yaşattığımız için çok üzgünüz ancak asıl sorunumuz olan ABD enflasyonunu yüzde 2’ye çekmekle ilgilenmemiz gerekiyor’ oldu. Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapmak istediği şey bugün yeterince ilaç alarak enflasyon beklentilerinin çıpasız hale gelmesini önlemek ve böylece ileride çok daha sert önlemler almak zorunda kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Dudley, Fed'in sıkılaşmaya çok yavaş başladığını ve bunun yapmak zorunda kaldığı 4 büyük faiz artışıyla açıkça görüldüğünü söyledi.

Dudley, Fed'in çok yavaş sıkılaştırmaya başladığını, bunun da dört büyük faiz artışında açıkça görüldüğünü söyledi. Dudley, ekonomiyi yavaşlatma ve enflasyonu kontrol altında tutacak kadar sıkılaştırma misyonunun başında olduğunu vurgulayarak, "Fed, işgücü piyasasını rahatlatmak adına gerçekten hiçbir şey başarmış değil." dedi.

 Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?Mevcut enflasyon hem kalıcı hem geçici unsurları barındırıyor!

Dudley Covid-19 sonrası enflasyonun geçici olup olmadığı tartışmasının yanıltıcı olduğunu ve mevcut durumun hem geçici hem de kalıcı enflasyon unsurlarını içerdiğini söyledi.

Dudley, “Kullanılmış araba fiyatları gibi geçici unsurlar var ancak çok daha kalıcı olan unsurlar da var. Bugün ABD’de sahip olduğumuz sorun hangi ölçüyü esas aldığınıza bağlı olarak temel enflasyonun yüzde 4 ila 6 arasında bir yerde olması” dedi.

Eski New York Fed başkanı, insanların bunu güven artırıcı bir hareket olarak görmediği için Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefini yükseltmesine şüpheyle yaklaştığını söyledi.

ABD finans piyasalarındaki istikrar hakkında sorulara da cevap veren Dudley 2008’de yaşanan finansal krizden bu yana bankacılık sistemini desteklemeye çok daha fazla odaklanıldığı ve hane halkı ve işletmelerin bilançolarının çok daha iyi bir noktada olması nedeniyle endişelerin büyük olmadığını vurguladı.

ABD piyasaları kapanışta yükseldi!
Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!
Bu 7 kuralı uygulayın, zengin olun!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön