08 / 05 / 2024

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

Tüm dünya piyasaları FED’in 26 – 27 Temmuz toplantılarına kilitlenmişken, ekonomistlerden ise öngörüler gelemeye devam ediyor. Ünlü ekonomistler Mehmet Ali Yıldırımtürk ve Enver Erkan FED kararının piyasaya olan etkilerini açıkladı. İşte detaylar…



‘FED’DEN SONRA TOPARLANABİLİR’

Altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının Fed toplantısının ardından artışa geçebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Altın fiyatlarındaki gerilemenin sebebinin faiz artışları olduğunu söyleyen Yıldırımtürk, “Avrupa Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta aldığı 50 baz puanlık faiz artışı ile altın ons başına 1685 dolara kadar gerileme yaşanmıştı. Toplantı sonrasında altın, tekrar ons başına 1730 dolara çıkmış bulunuyor. Şimdi ise Fed toplantısı öncesi baskı hala devam ediyor. Beklentiler de 75 baz puan artış seviyesinde” ifadelerini kullandı.

‘GEÇİCİ BİR GERİLEME’

Yıldırımtürk, aynı zamanda, “Piyasa kuralları sebebiyle ‘beklentiler satın alınır ama gerçekleşmeler satılır’ mantığı ile Fed faiz kararları sonrasında altının yeniden yükselişe geçeceği düşünüyorum. Bu geçici bir gerileme olacak” açıklamasını yaptı.

Yıldırımtürk, sene sonu seviyeleri için de konuşurken, “Faiz artırımlarının enflasyonu indirici etkisinin de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu. Jeopolitik gerilimler de aynı şekilde devam ediyor. Para birimlerine olan güven de azalmakta. Bu sebeple altının güvenli liman özelliği ön olana çıkmış olacak. Mart ayında 2 bin 70 dolara çıkmıştı. Yıl sonunda yine o bantlarda, hatta biraz daha üzerine, 2. 150 dolar seviyelerine çıkma ihtimali var” öngörüsünü yaptı.

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 10.33’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,97 Türk Lirası, euro 18,24 Türk Lirası, altının gramı ise 1002 Türk Lirası değerinde.

Elinde doları olan herkes buraya! Dolarları bozdurmanın zamanı geldi mi? Her dediği çıkan Selçuk Geçer açıkladı

TOGG’u yollarda göreceğimiz tarih belli oldu! Ne zaman TOGG satın almaya başlayabiliriz! Elinizi çabuk tutun

Euro kurunda son dakika! 1 Euro ne kadar? İşte 27 Temmuz 2022 güncel Euro kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön