04 / 05 / 2024

FED yetkililerinden flaş mesaj!

FED yetkililerinden flaş mesaj!

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ılımlı ücretlere rağmen oranların devam etmesi gerektiğini söyledi. Bostic bir sonraki toplantıda ikinci bir 50 baz puanı desteklediğini söyledi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook da yavaşlayan enflasyona rağmen enflasyonun çok yüksek kaldığını savundu. 



Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, CNBC'ye verdiği bir röportajda Aralık ayı istihdam verilerinin görüşünü değiştirmediğini ve faiz oranlarının devam etmesi gerektiğini söyledi. 

FED yetkililerinden flaş mesaj!

Enflasyonun hala çok yüksek olduğuna dikkat çeken Bostic, Fed'in 1 Şubat'taki toplantısında yüzde 2 hedefini tutturmak için  25 veya 50 baz puanlık bir artıştan yana olduğunu söyledi. Bostic, faiz oranlarının yüzde 5-5,25 aralığına yükselebileceğini öngördü. 

Bostic, faiz oranlarının bir süre daha yüksek  kalması gerektiğini kaydederek, merkez bankasının karlarını erken açıklamaması gerektiğini söyledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön