02 / 05 / 2024

Fener Rum Patrikhanesi'nde tadilat yapılıyor!

Fener Rum Patrikhanesi'nde tadilat yapılıyor!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in 29-30 Kasım'da gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi hazırlıklar sürüyor. Ziyaret öncesi Fener Rum Patrikhanesi 'nde birtakım tadilat ve düzenlemeler yapılıyor.



Ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden kilisenin dış kapıları boyanırken, içi ve bahçesi de temizleniyor. Peder Dositheos Anağnostopulos, patrikhanede tadilat çalışmalarının Papa'nın ziyareti dolayısıyla hızlandırıldığını söyledi. 


İŞTE ZİYARET PROGRAMI 

Peder Anağnostopulos, 30 Kasım'daki ayinden sonra Papa'nın Fener Rum Patrikhanesi'nde Bartholomeos ile bir görüşme yapacağını, buluşmanın ardından burada konuşulan konuyla ilgili bir bildiri yayımlanacağını da sözlerine ekledi. Papa Francis, İstanbul'daki ilk gününün akşam saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi'ndeki Aya Yorgi Patriklik Kilisesi'nde akşam ayinine katılacak. Papa Francis, İstanbul'da ilk olarak Ayasofya Müzesi'ni ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran eşliğinde Sultanahmet Camisi'ni ziyaret edecek. Papa Francis, ardından Harbiye'deki Saint Esprit Kilisesi'ne geçerek, buradaki ayine katılacak. 


ST. ANTOİNE'A PANKART 

Türkiye gezisinin üçüncü ve son günü 30 Kasım'da ise Patrik Bartholomeos ile Aziz Andreas Yortusu'na katılacak Papa Francis, öğleden sonra gezisini tamamlayarak Roma'ya dönecek. Öte yandan, İstiklal Caddesi'ndeki St. Antoine Katolik Kilisesi'nin girişine, üzerinde Papa Francis ve Patrik Bartholomeos'un fotoğrafları ile İngilizce ve Türkçe "Hoş geldiniz" yazılarının bulunduğu bir pankart asıldı. 


Sabah




Geri Dön