04 / 05 / 2024

papa francis

papa francis

Üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran Türkiye, inanç turizminde 2010 yılına kadar devam ettirdiği hızlı gelişimi sürdüremedi. Türkiye inanç turizminde Irak ve Suriye'deki çatışmalar gibi nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Fener Rum Patrikhanesi'nde tadilat yapılıyor!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in 29-30 Kasım'da gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi hazırlıklar sürüyor. Ziyaret öncesi Fener Rum Patrikhanesi 'nde birtakım tadilat ve düzenlemeler yapılıyor.

Papa Fancis, Santa Marta'da 90 metrekarelik odada yaşıyor!

Vatikan'da bulunan Santa Marta'da 90 metrekarelik bir odada yaşamını sürdüren Papa Francis, yaşamına burada devam edeceğini açıkladı...

The Godfather 3'ün çekildiği malikane satılıyor!

Francis Ford Coppola'nın Thr Godfather üçleme serisi, bugüne kadarki en ikonik eserlerden olarak dikkat çekiyor. Hayranlarının çok iyi bildiği 3. filmdeki İtalyan kalesi satışa sunuldu.

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

The LCP Group Türk yatırımcılara Amerika’da yatırım fırsatları sunuyor!

Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un CEO’su Francis Lively İzmir ve Ankara’lı iş insanlarına Amerika’da 500.000 Dolar yatırım ile tüm aile için Green Card alma fırsatı veren EB-5 vizesini ve yeni projelerini anlattı.

Gayrimenkul zengini Andrew Francis Lippi gözaltına alındı!

ABD’de geçen hafta 8 milyon dolarlık bir ada satın alan Andrew Francis Lippi, süpermarkette hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Papa John’s Pizza Türkiye’deki 20. şubesini Kocaeli'de açtı!

MHP İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen ve Kürşat Kanbak’ın işletmeciliğini yaptığı Papa John’s Pizza’nın açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

Gayrimenkul sektörüne Putin ve Papa ziyareti etkisi!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin' in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak...

Gayrimenkule 'Putin ve Vatikan' dopingi!

Papa ve Putin'in Türkiye ziyaretlerinin yarattığı etki gayrimenkulcüleri de sevindirdi. Ziyaretlerle yabancıya satışların artması, Körfez ülkelerinin dışında Rusya ve Avrupa ülkelerinden de talep gelmesi bekleniyor.

Mustafa Baygan: Papa ve Putin’in ziyaretleri gayrimenkulü hareketlendirecek!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva’nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak.ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan konuyu değerlendirdi.

Papa'nın Türkiye ziyareti turizm sektörünü hareketlendiriyor!

Önce Papa ardından da Putin'in Türkiye ziyareti turizm sektörüne doping etkisi yapacak. Durağan bir dönemden geçen Avrupalı ve Rus turist sayısında yüzde 15 artış bekleniyor

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mimarisinde Selçuklu izleri yer alıyor!

Cumhurbaşkanlığı muhabirleri aylardır tartışılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na önceki gün ilk defa Papa’ nın ziyaretiyle girdi. Yeni Cumhurbaşkanlığı binasının mimarisinde Selçuklu izleri ve yeşil mermerler kullanılmış...

ODTÜ Yolu'na protokol ertelemesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1071 Malazgirt Bulvarı’nda bakım çalışması nedeniyle aldığı 28-29 Kasım’da trafiğe kapatma kararını, yarın Papa’nın, 1 Aralık’ta ise Putin’in Ankara ziyaretleri nedeniyle erteledi.

Fener Rum Patrikhanesi'nde tadilat yapılıyor!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in 29-30 Kasım'da gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi hazırlıklar sürüyor. Ziyaret öncesi Fener Rum Patrikhanesi 'nde birtakım tadilat ve düzenlemeler yapılıyor.

Özçak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Dilek Algül, Lokman Çakır tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 30 Eylül'de Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi, Papağan Caddesi'nde kuruldu.

papa francis Haberi

papa francis

Dünyada üç büyük semavi dinin kutsal mekanlarını bir arada barındıran ender ülkelerden biri olan Türkiye , inanç turizmi potansiyelini kullanamıyor. Papa 16. Benedikt'in Selçuk'taki Meryem Ana Evi ziyareti sonrası rekor seviyeye ulaşan turist sayısı, başta komşu ülkelerdeki çatışmalar olmak üzere çeşitli nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)  Başkan Yardımcısı Hande Arslanalp, Papa Francis'in son ziyaretinin rakamları biraz artıracağını söyledi.


 TÜRSAB İnanç Turizmi raporuna göre dünyada inancı için seyahat edenlerin sayısı 300 milyonu aştı. Yıllık 20 milyar doları bulan dünya inanç turizmi pazarı içinde Türkiye, hac ve umre için yaptığı 1,1 milyar dolarlık harcamayla yüzde 5 gibi hatırı sayılır bir paya sahip.

Türkiye, bu yıl inanç turizmi amaçlı olarak yurt dışına gönderdiği 461 bin vatandaşına...