28 / 04 / 2024

Filiz Ulusoy kimdir?

Filiz Ulusoy kimdir?

Ankara Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy kimdir? Filiz Ulusoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Filiz Ulusoy, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?



Filiz Ulusoy kimdir?

Filiz Ulusoy, 1979 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ölümünde Sosyoloji ve Sosyal Psikoloji lisansını tamamlayarak Sosyolog ve Sosyal Psikolog unvanıyla mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda ingilizce eğitimi almıştır. 


Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalında Sosyoloji Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun İtalya’nın Torino kentinde bulunan eğitim merkezinde “Genç İstihdamı” üzerine eğitim almıştır.


Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Avrupa Birliği Hukuku ve Hukuki Çeviri Teknikleri” konulu eğitim programını tamamlayarak Avrupa Birliği Hukuku Uzmanı sertifikası almıştır. MEB Mecidiye İlköğretim Okulu’nda bir yıl süreyle sözleşmeli İngilizce öğretmenliği yapmıştır. 


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’te Genç İstihdamı ve Araştırma Uzmanı olarak görev yapmıştır. Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun Asya Pasifik bölgesel teşkilatı olan ICFTU-APRO’nun Gençlik Komitesi’nde Türkiye’yi temsilen iki yıl süreyle asıl üyelik yapmıştır. 


Bu üyeliği esnasında Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan konferanslarının Gençlik Komitesi’nde Türkiye’yi temsil etmiştir. 2010 Eylül tarihinde Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü’ne Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak atanmıştır. 30 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez AK Parti’den Kalecik Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen ULUSOY, % 57 oranında oy alarak Kalecik Belediye Başkanı seçilmiştir.





Geri Dön