13 / 05 / 2024

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.



Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Weiss "Finansal güvenlik, hayat gibi çok yönlüdür ve bunu başarmak için birkaç parçaya ihtiyacınız vardır" diyor.

Finansal güvenlik temel ihtiyaçları karşılamakla ilgili olduğundan, şu alışkanlıklara öncelik verin:

Mevcut finansal durumunuzun doğru bir resmini alın. Weiss'e göre ilk adım, mali durumunuzun tam bir resmini elde etmektir. Bu, borçlarınızı, gelirinizi ve cari bütçenizi özetlemeyi ve değişiklik yapabileceğiniz herhangi bir yer olup olmadığını belirlemeyi içerir.

Bir acil durum fonu oluşturun. Bir acil durum fonu, finansal güvenliği sağlamak için kritik bir araçtır. İşten çıkarma, sağlıkla ilgili acil durum veya diğer sürpriz harcamalar gibi beklenmedik durumları atlatmanıza olanak tanır. Finans uzmanlarının çoğu, üç ila altı aylık harcamaların tasarruf edilmesini tavsiye eder, ancak başlamak en önemlisidir.

Yüksek faizli borcunu öde. “ Yüksek faizli borcun ortadan kaldırılması bir öncelik olmalıdır. Weiss, her zaman geçmişin bedelini ödüyorsanız ilerlemek zor, diyor. Kredi kartı faiz oranları yükselirken, diğer masraflar ortaya çıkarsa borçtan çıkmak zor olabilir.

Acil durumlar için sigortalı olduğunuzdan emin olun. Federal Rezerv Yönetim Kurulu verilerine göre , ABD'deki yetişkinlerin %20'si geçen yıl büyük, beklenmedik bir sağlık hizmeti harcaması yaptı, ancak %24'ü maliyet nedeniyle bakımdan vazgeçmek zorunda kaldı. Huzurunuzu korumak için, acil bir durumda sigortalı olmanız çok önemlidir. Bu, sağlık hizmetlerinin yanı sıra hayat ve evcil hayvan sigortası için de geçerlidir .

Önceliği emekliliğe ayırmayı unutmayın. Silvermann, "Yüksek düzeyde emeklilik tasarrufu elde etmek, daha önce tanımladığımız iç huzuru sağlamak, kişinin artık çalışamayacak durumdayken geleceğini güvence altına almak ve beklenmedik olaylar için bir güvenlik ağı sunmak gibi birçok yönü ele alabilir" diyor.

Henüz finansal güvenceye ulaşmadıysanız endişelenmeyin: Bu hedefe doğru adımlar atmak, yol boyunca finansal sağlığınızı iyileştirecektir.

Apple'dan milyar dolarlık anlaşma

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

Migros'tan büyük atak! Ayçiçek yağı dip seviyeyi gördü


Geri Dön