02 / 05 / 2024

First Republic Bank'ın iflası sonrası JPMorgan varlıkları satın alıyor!

First Republic Bank'ın iflası sonrası JPMorgan varlıkları satın alıyor!

First Republic Bank iflas ettikten sonra JPMorgan tarafından satın alınacak! Ayrıca, tüm müşteriler bankanın açılmasıyla birlikte paralarına erişebilecekler.



First Republic Bank, ABD'deki bankacılık krizinin bir kurbanı olarak kapatıldı ve JPMorgan Chase Bank'ın varlıklarını satın alacağı açıklandı. Bu anlaşma, banka müşterilerinin, sigorta limitinin üzerindeki hesap sahipleri dahil, banka yeniden açıldığında paralarına erişimlerini sürdürebilecekleri anlamına geliyor.

ABD'de First Republic Bank'ın iflasının ardından, Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı tarafından bankanın kapatıldığı açıklandı. Bankanın tüm mevduatı (sigortasız mevduatlar da dahil olmak üzere) ve varlıklarının çoğunluğu JPMorgan Chase Bank'a satılacak. Federal Mevduat Sigorta Fonu'ndan (FDIC) yapılan açıklamada, First Republic'in satılmasının FDIC'e 13 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Bankanın 13 Nisan itibarıyla 229,1 milyar dolarlık toplam varlığı ve 103,9 milyar dolarlık mevduatı olduğu bildirildi.


Geri Dön