09 / 05 / 2024

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini belirtti.



Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Fitch'in Mart ayından bu yana son banka iflaslarından ve anlamlı mevduat çıkışlarından şiddetli biçimde etkilenen bankalar için birkaç negatif derecelendirme önlemi aldığı bildirilen açıklamada, çoğu ABD bankası için "aa" durağan görünümünün değişmediği fakat bankalar için özel sorunların ortaya çıkmayı sürdüreceği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, daha uzun vadeli olabilecek ve ABD bankalarının puanını etkileyebilecek olan yapısal konuların değerlendirilmeye devam edildiğine değinildi.

Fitch ten ABD li bankalar için zayıf performans beklentisi!

Ayrıca ABD bankaları için mevduat çıkışlarının Mart'tan bu yana istikrar kazandığına değinilen açıklamada, 26 Nisan tarihine kadar ABD ticari bankalarındaki mevduatların yüzde 3 düşerek 16 trilyon dolara gerilediği bildirildi.

Söz konusu bu açıklamada, son zamanlarda kredi ya da mevduat büyümesi sektör normlarının önemli ölçüde üzerinde olan bankaların, negatif derecelendirme eylemleri açısından daha fazla risk altında olabileceği kaydedildi.

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

Avrupa ve ABD’de işten çıkarmalar dalga dalga büyüyor!

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!


Geri Dön