17 / 05 / 2024

Fiyatlar el yakmaya devam ediyor! Süt rekora doğru koşuyor

Fiyatlar el yakmaya devam ediyor! Süt rekora doğru koşuyor

Hayvancılık sektöründe, yemlerdeki zamlar üretimde düşüş yaşanmasına etki etmişti. Yaşanan son olumsuzluklarla beraber sütün fiyatı markasına göre değişmekle birlikte 27,5 liraya ulaştı.



NEKLERİN KESİME GÖNDERİLMESİ ETKİLİ, ASIL KRİZ KAPIDA

Süt ve süt ürünlerinin devamlı zamlanmasının altında yatan en önemli sebep, maliyetini karşılamayan süt üreticisinin süt veren ineklerini kesime göndermesi…

Litresi yaklaşık 12 TL'ye üretilen süt, 8 TL'den satılabiliyor. Bu da süt veren ineklerin önemli bir kısmının daha fazla zarar etmemek için kesime gönderilmesine sebep oldu.

Fiyatlar el yakmaya devam ediyor! Süt rekora doğru koşuyor

Süt veren ineklerin aylardır kesime gönderilmesi üretimi de aşağılara çekmeye başladı.

TÜİK’in son açıkladığı bilgilere göre, 2022 Kasım’da senelik oranda tereyağı üretimi yüzde 18,5, ayran üretimi yüzde 8,8, içme sütü üretimi yüzde 7,4, inek peyniri üretimi  yüzde 5,1 azaldı.

Ancak et ve sütte asıl krizin kapıda olduğu; üretimdeki bu düşüşün tüketici fiyatlarını bu sene sonuna kadar daha da tırmandırması bekleniyor.

Reuters'tan Türkiye açıklaması! Seçimler yaklaştıkça...

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

30 gün içinde başvuru yapana her ay 8.000 TL! Bu tarihe dikkat!.. Sakın ihmal etmeyin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön