17 / 05 / 2024

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı'na verilecek!

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı'na verilecek!

Menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) sunma zorunluluğu geldi. 



Tebliğe göre, taşınır ve taşınmazlar ile mal ve hizmetlerin alınması, satılması ya da kiralanmasına ilişkin verilen ilanların yayımlanmasına aracılıkta bulunan aracı hizmet sunucuları, sosyal ağ sağlayıcıları ile yer sağlayıcılar takvim yılının birer aylık süreleri içinde yaptıkları işlemlerle ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirim verecek. 

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı na verilecek!

BANKA HESAP BİLGİLERİ DE OLACAK

Verilecek bilgiler; hizmetin sunulduğu  internet adreslerini, hizmet verilen gerçek veya tüzel kişilere ait bilgileri, taşınır, taşınmaz, mal ve hizmet satış/kiralama işlemlerine ilişkin her bir tahsilat ya da satış bedeli ile tarihi ve alınan bedellerin aracılık hizmeti verilenlere ödenmesine ilişkin banka hesap bilgilerini de içerecek. 

Bu sitelere ilan veren kişiler, ilanlara ilişkin söz konusu sağlayıcıların bu madde çerçevesinde GİB’e bildirmek zorunda olduğu bilgileri bunlara vermekle zorunlu olacak. İlan veren kişiler,  bildirmek zorunda oldukları bilgilerin doğruluğundan da sorumlu tutulacak. 

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı na verilecek!

Sözcü'nün aktardığına göre; Tebliğe eklenen geçici madde kapsamında, tebliğ çerçevesinde sürekli bilgi verme yükümlülüğü getirilenler, ilk bildirimlerini ilk defa Haziran 2022'de verilen ilanlarla ilgili olarak 1 Ağustos 2022'ye kadar GİB'e gerçekleştirecekler. 

Tebliğ çerçevesinde ayrıca bu yükümlülerin hala yayında olan ilanlarla, 31 Mayıs tarihine kadar ilk defa yayınlanan ilanlara ilişkin bildirimlerinde 31 Ağustos tarihine kadar yapılması gerekiyor. 

TOKİ o illerdeki merakla beklenen projelerini açıkladı! 17 ile 8.653 yeni konut geliyor! 1 Temmuz'da düğmeye basılacak!

Dolar sakin sakin güç toplama devam ediyor! Son dakika dolar/TL 31 Mayıs 2022

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!


Geri Dön