16 / 05 / 2024

gayrimenkul ilanları Gelir İdaresi Başkanlığı

gayrimenkul ilanları Gelir İdaresi Başkanlığı

Menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) sunma zorunluluğu geldi. 

Ev sahipleri dikkat! Evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL iş yerinden ise 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri gelir vergisi dönemi başladı. Peki evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı'na verilecek!

Menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) sunma zorunluluğu geldi. 

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Sahte ev ilanları vatandaşları mağdur ediyor!

İnternetteki sahte gayrimenkul ilanları vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Uzmanlar internetten ev alıp kiralarken dikkat edilecek konuları sıraladı. 

Emlakçılıkta doğru fiyat satışı hızlandırır!

Günümüzde kafa karışıklığı yaratan gayrimenkul ilanları alıcı bulamazken, doğru değeri olan gayrimenkuller kısa sürede alıcı buluyor.

Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Pera GYO'nun 1 Ocak 2021-30 Eylül 2021 dönemindeki hasılatı 2 milyon 650 bin 275 TL oldu. Peki Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

GSD Denizcilik Gayrimenkul'den ilk yarıda 3.6 milyon TL'lik satış!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün gelir tablosunda yer alan bilgilere göre, 30 Haziran döneminde şirketin brüt satış rakamı 3 milyon 638 bin 900,98 TL oldu. 

1 Ocak'ta başlıyor! Yaptırım gelecek!

Gayrimenkul ilanlarına yönelik beklenen uygulama 1 Ocak’ta hayata geçiyor. Taşınmaz satışına yönelik yönetmelikte yapılan düzenleme ile yetki belgesi olmayanlar artık gayrimenkul ilanı veremeyecek, yanıltıcı ve sahte ilanlarla ilgili de yaptırım uygulanacak. 

Sahte gayrimenkul ilanlarıyla yabancıya vatandaşlık hakkı vaadi!

Türkiye'de bazı uyanık emlakçılar yabancıya 250 bin dolarlık gayrimenkul satışı karşılığı Türk vatandaşlığı vaadinde bulundu. Öyle ki emlakçılar çeşitli ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı.

Online platformlarda artık milyonluk mülkler de satılıyor!

Bir zamanlar sadece gayrimenkul ilanlarını görmeye alışık olduğumuz online platformlar, artık milyonluk mülklerin alınıp satıldığı ofisler haline geldi.

Kuyumcukent Gayrimenkul gelir tablosu!

Kuyumcukent Gayrimenkul 1 Ocak 2020 - 31 Mart 2020 hesap dönemine ilişkin Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosunu yayınladı...

Görüntülü arayarak ev gezme dönemi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs endişesi gayrimenkul ilanlarına da sıçradı. Satışların sekteye uğramasını istemeyen emlakçılar, görüntülü hizmet dönemine geçti.

gayrimenkul ilanları Gelir İdaresi Başkanlığı Haberi

gayrimenkul ilanları Gelir İdaresi Başkanlığı

Taşınır-taşınmaz alım-satım sitelerinin, mal ve hizmetlerin alım-satımı ve kiralanmasına ilişkin bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) sürekli bildirme zorunluluğu geldi. 

Söz konusu karar, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Gene Tebliği'nde açıklandı. 

Peki tebliğ neleri kapsıyor? İşte ayrıntılar...

Tebliğe göre, taşınır ve taşınmazlar ile mal ve hizmetlerin alınması, satılması ya da kiralanmasına ilişkin verilen ilanların yayımlanmasına aracılıkta bulunan aracı hizmet sunucuları, sosyal ağ sağlayıcıları ile yer sağlayıcılar takvim yılının birer aylık süreleri içinde yaptıkları işlemlerle ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirim verecek. 

BANKA HESAP BİLGİLERİ DE OLACAK

Verilecek bilgiler; hizmetin sunulduğu  internet adreslerini, hizmet verilen gerçek veya tüzel kişilere ait bilgileri, taşınır, taşınmaz, mal ve hizmet satış/kiralama işlemlerine ilişkin her bir tahsilat ya da satış bedeli ile tarihi ve alınan bedellerin aracılık hizmeti...