08 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründen eski günlere dönüş sinyali!

Gayrimenkul sektöründen eski günlere dönüş sinyali!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, "Bugün gelinen noktada Türkiye gibi nüfusu genç bir ülkede sektörün ne kadar vazgeçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür." dedi.



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bugün gelinen noktada gayrimenkul sektörünün ülke için ne kadar vazgeçilmez olduğunun bir kez daha görüldüğünü altını çizerek, "Her ne kadar küresel ekonomide yaşanan kriz ve Kovid-19 salgını nedeniyle üretim son dönemde azalsa da sektör yeniden eski günlerine dönme yolundadır." ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) tarafından, her sene farklı bir temada gerçekleştirilen GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nin 17'ncisi yapıldı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye'yi gayrimenkulde güvenli liman yaptı!

Bu sene "Rota Yeniden Oluşturuluyor" sloganı ile düzenlenen zirvenin kapanışında konuşma yapan Gönül, sektörün ihtiyaçlarının tartışıldığı ve geleceğe dair rotasının çizildiği etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Gönül, 2021'i güçlü büyümeyle tamamlayan Türkiye ekonomisinin, 2022 senesinde de ekonomik büyüme gücünü korumaya devam ettiğini aktardı.

Geçen sene Kovid-19 salgınının etkilerinin hafiflemesi ve küresel teşviklerin artmasıyla varlık talebinde yaşanan artışlardan etkilenen en önemli araçlardan birisinin gayrimenkul olduğunu dile getiren Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilindiği üzere 2-3 yıl öncesine kadar gayrimenkul sektörü arz fazlası bulunmakla ve gereğinden fazla kaynağın yönlendirilmesi ile itham edilen bir sektördü. Bugün gelinen noktada ise Türkiye gibi nüfusu genç bir ülkede sektörün ne kadar vazgeçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür. Her ne kadar küresel ekonomide yaşanan kriz ve Kovid-19 salgını nedeniyle üretim son dönemde azalsa da sektör yeniden eski günlerine dönme yolundadır."


Geri Dön