29 / 04 / 2024

Gayrimenkulde metaverse dönemi başlıyor!

Gayrimenkulde metaverse dönemi başlıyor!

Dünyanın gündemine oturan metaverse, gayrimenkul sektörünü de değiştirecek. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse, perakendeden teknolojiye, tekstilden turizme kadar tüm sektörleri etkiledi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, gayrimenkul sektöründe de büyük bir değişime neden olması beklenen metaverse sayesinde konutlar zamandan ve mekândan bağımsız şekillde 3 boyutlu olarak gezilecek. Yine bir diğer taraftan sanal dünyada arsa alım satımı gerçekleştirenlerin sayısının da önümüzdeki senelerde artış göstermesi bekleniyor. Söz konusu bu nedenle gayrimenkul danışmanları da yeni evrene hazırlanıyor. 

Gayrimenkulde metaverse dönemi başlıyor!

Sanal ev turları başlıyor

Son günlerde gündemden düşmeyen Metaverse’ün gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) İş Geliştirme Komite Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zühtü Eşiyok konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Metaverse emlak sektörü tarafında da günümüzde son dönemde oldukça gündemde. Hatta sektörümüzde gelecek dönemde de gayrimenkulün pazarlama boyutunda da değişikliklere yol açacak. Teknolojiyi yakından takip eden müşteriler, emlak alım satım ve kiralama işlemlerinde hayatlarını kolaylaştıran uygulamalar üzerinden pazarlama deneyimleri yaşamaya açıklar. Hatta onlara zaman kazandırabilecek metaverse teknolojilerini kullanan danışmanlar ile çalışıp, portföy ziyaretlerini sanal ama 3 boyutlu ortamlarda, evlerinin konforunda gerçekleştirebilecekler. Özellikle uzak mesafelerde, şehirler arası hatta ülkeler arası portföy ziyaretleri masrafsız, zaman kaybetmeden ve istenilen anda gerçekleştirilebilecek” 

Peki metaverse emlak sektöründe neleri değiştirecek? İşte detaylar...


Geri Dön