16 / 05 / 2024

Gayrimenkulde metaverse dönemi başlıyor!

Gayrimenkulde metaverse dönemi başlıyor!

Dünyanın gündemine oturan metaverse, gayrimenkul sektörünü de değiştirecek. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Tedbirli olmak gerekiyor

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsa almak isteyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlara göre 10 milyonun üzerinde sanal gayrimenkul satışının yapılması bekleniyor. Geçen 6 ay içerisinde bir anda sanal arsa satışlarının arttığına değinen Eşiyok “Bu trendin önümüzdeki dönemde de hızlanarak artmasını bekliyoruz. Bu konuda yatırım yapmak isteyenler çok dikkatli olmalı. Şu anda 900’den fazla farklı platformda sanal arsa satın almak mümkün. Bu platformlar arasında herhangi bir iş birliği yok. Belli bir satış sayısına ulaştıktan sonra bir anda kapatılıp devre dışı bırakılmaları oldukça kolay. Bu da farklı dolandırıcılık olaylarının olabilme olasılığını arttırıyor. Büyük maddi kayıplar yaşamamak için mümkün olduğunca tedbirli olmak önemli” dedi.

Gayrimenkulde metaverse dönemi başlıyor!

Emlak danışmanları nasıl etkilenecek?

Peki, emlak danışmanları son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse için hazırlanıyor mu?  Emlak danışmanlarının metaverseteki rolü ile ilgili bazı açıklamalar yapan TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan da “Bugün henüz 18-23 yaş grubunda olan tüketiciler, önümüzdeki 5 sene içinde meslek sahibi olup yatırım yapmaya başladıkça eski alışkanlıklar yerine, kendi alışık oldukları mecralarda ev alıp satmak veya kiralamak isteyecekler. Gayrimenkul danışmanları şimdiden bu konulardaki teknolojileri okuyup öğrenmeli ve öğrendiklerini en kısa sürede pratiğe dökebilmeli” dedi.

Gayrimenkulde metaverse dönemi başlıyor!

Türkiye lider mi olacak?

Yaptığı açıklamada Türkiye’nin bu alanda lider olabileceğini kaydeden Akdoğan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ülke olarak çok genç bir nüfusumuz var ve bu genç nüfus hem kodlama hem üretkenlik açısından çok ileri seviyede işler yapabiliyor. Türk oyun şirketlerinin, Türk kodcuların uluslararası düzeyde ilgi görmesi bizleri çok sevindiriyor. Bu gençlere verilecek destek ile, Türkiye metaverse alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olabilir. İlgi çeken içerikler üretebilir ve ülke ekonomisine büyük katkılarda bulunabilirler. Türkiye’den ortaya çıkacak merkeziyetsiz topluluklar, platformlar desteklenirse Türk gençlerinin potansiyeli istenilen düzeylere ulaşacaktır.”

Aktif Bank'tan bir ilk: Metaverse'te parsel satın aldı!

Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!


Geri Dön