09 / 05 / 2024

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.



Geçici işçilere ilişkin yapılan düzenlemenin hangi aşamada olduğu ile ilgili soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Geçici işçi düzenlemesi şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Tahmin ediyorum bu hafta TBMM gündemine gelir. Geçici işçi problemini ortadan kaldırıyoruz. Dosya dosya önümüzde ele aldığımız her konuyu çözümü kavuşturduktan sonra bu dosyayı kapatıyoruz. EYT yasasından sonra geçici işçiler sorunu demiştik. Şimdi geçici işçiler sorunu inşallah TBMM’nin vereceği kararla ortadan kalkmış olacak. Geçici işçiler sorunu tarihe karışmış olacak” şeklinde konuştu.

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Bakan Vedat Bilgin, Meclis Başkanlığına sunulması öngörülen geçici işçilere ilişkin kanun teklifinin içeriğine yönelik soru üzerine bir açıklama yaparak, "Devlette norm kadrolar var, bir de geçici işçiler var. Devletin, norm kadroya eleman alırken kıdem sırasına göre hali hazırdaki geçici işçilerden almasını önerdik. Koşul; çalışma süresi, en kıdemli olanlar alınsın” dedi.

"Geçici işçilere ilişkin çalışma süresinde alt sınır olacak mı?" sorusuna da cevap veren Bakan Bilgin, "Sınır yok, sıraya koysun, en kıdemliden başlayarak alsın. Hali hazırdaki geçici işçilerin de uzun süre, 11 ay, 29 gün çalıştırılmasını önerdik” şeklinde konuştu.

270 bin TL’ye sıfır araç mı olur demeyin! Bu araç piyasadaki tüm dengeleri alt üst edecek!

BİM’den çok konuşulacak açıklama! Ekonomik krizi gözler önüne serdi!

Altın dehası İslam Memiş son kez uyardı: “Bu son fırsat!” Peş peşe açıklanan rakamları duyanlar altın almaya koştu!


Geri Dön