13 / 05 / 2024

‘Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz’

‘Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, teknolojik gelişime yönelik açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, "Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz" şeklinde konuştu.



Yerli otomobil Togg gibi yapılan iyi işlerin sahibinin sanayiciler olduğunun altını çizen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz yalnızca araba üretmedik. Akıllı, otonom teknolojilerle dönüşen yeni mobilite ekosistemine de öncülük ediyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ETÜ Teknoloji Merkezi'ni önümüzdeki süreçte 600 - 700 mühendisin çalıştığı en büyük teknoloji ve mühendislik şirketi haline getirmek için çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda, geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 ‘Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara dan dünyaya ihraç edeceğiz’

Başkan Hisarcıklıoğlu, Togg'un ihracatının da gerçekleştirileceğini, 2024 yıl sonunda ilk çıkacakları pazarın Avrupa olacağını ve sonra dünyaya açılacaklarını kaydetti.

İlerleyen dönemde kredi miktarında daralma meydana gelebileceğini tahmin ettiklerini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, bu süreçte reel sektör ile kamu arasında daha fazla diyaloğa ihtiyaç olacağına vurgu yaptı.

Sanayicilerin "vize" probleminin çözüme kavuşması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Ankara'dan Avrupa'ya direkt uçuşların sayısının da artırılmasını talep etti.

Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika deprem uyarısı! Bu fay kırılabilir! Tam bu şiddette deprem bekleniyor!

2023 erken emeklilikte yeni gelişme! Tüm detaylar tek tek açıklandı!

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön