03 / 05 / 2024

İnşaat firmaları projelerini çocukları düşünerek hazırlıyor!

İnşaat firmaları projelerini çocukları düşünerek hazırlıyor!

İhtiyaçlar doğrultusunda projeler geliştiren inşaat firmaları hedefine çocukları aldı.




Projelerde yer alan kreş, oyun odası, akademi ve hobi odaları alım kararlarında etkili olmaya başladı.


Ev almak isteyen aileler ev arayışında en çok çocukların kaliteli vakit geçireceği alanların olup olmadığını soruyor. Bu ihtiyaca yönelik proje geliştiren inşaat firmaları da satışlarda zorlanmadan birbiri ardına proje geliştiriyor. Çocukların vakit geçirebileceği oyun alanları, eğlencemekânları, sinema, havuz bu imkânların başında geliyor. Çocuklardan ayrı geçirilmesi gereken özel zamanlarda ise çocukların bırakılabileceği kreşler veözel eğitimalanları da aileleri hedefleyen projelerin olmazsa olmazları arasında. Biz de halen inşaatı devam eden projeler arasında çocuklara yönelik ayrıcalıklar sunan projelerimercek altına aldık. İşte sınır tanımayan ve fark yaratan özel çocuk projeleri.


Festival Park’la iddialı


Garanti Koza tarafından Esenyurt’ta yapılanKoza Şehir projesi çocuklu aileler için büyük fırsatlara sahip. Üç binmetrekareye yayılan, 5 binkişilikkonserlereev sahipliği yapabilecek ‘Festival Park’ aileleri eğlendirmek için planlandı. Proje içinde çocuklar için anaokulu ve kreşin yanı sıra ailelerin hafta sonlarında vakit geçirebileceği, içinde çocuklara yönelik etkinliklere yer verilecek bir alışverişmerkezi de bulunacak. Projede ayrıca bir hastane ve yetişkinlere yönelik spor aktivitelerinin yer alacağı Club İstanbul bulunacak.


Kasaba kurdu


Eyfel Yapı ilk projesinde çocukları hedef aldı. Riva’da hayata geçen proje ‘Kidstown’ adıyla yükselecek. Beykoz Riva’da 40 bin 500 metrekare arsa içerisinde kurulacakKidstown Riva’da 138 daire bulunuyor. 15 bin metrekarede çocuk bahçeli doğa villalar, 25 binmetrekare içerisinde kuruludoğal oyunalanları ve temalı alanlar dikkat çekiyor. Projede 0-12 yaş grubunda çocuğu olan aileler hedefleniyor. Çocuklara özel 12 oyun alanı eğitim olanakları ve aktivitelerde sosyal imkanlar arasında yer alıyor.Daire fiyatları 250 bin liradan başlayıp 700 bin liraya kadar çıkıyor. Metrekare satış fiyatı 3 bin200 lira ile 3 bin 700 lira arasında değişiyor. Banka kredili ödeme planında 120 ay vadede 0.99 faiz oranı bulunurken Eyfel Yapı’nın bünyesindeki ödeme planında ise yüzde 30 peşinat karşılığında 24 aya sıfır vade imkanı sunuluyor.


Oyunlarla eğitecek


Soyak’ın Halkalı’da 40 bin metrekare alan üzerine kurulu, 1000 konuttan oluşan projesi Soyak Evostar, ev seçenekleri ile farklı zevk ve beğenilere hitap ediyor. Çocuklara geniş sosyal alanların ayrıldığı ve onların yaşam alanlarına özen gösterildiği Evostar’da yine çocuklara özel oyun odası bulunuyor. Çocuk oyun alanları ile çocuklara keyifli ve kaliteli vakit geçirmeyi hedefleyen Soyak, tüm projelerinde olduğu gibi bu projede de yüzme havuzlarına, basketbol sahası ve tenis kortuna yer veriyor. Ev fiyatları 105 bin liradan başlıyor ve 371 bin liraya kadar çıkıyor. Metrekare büyüklükleri 31 ile 128 arasında değişiyor.


Tiyatroyu sevdirecek


Dumankaya İnşaat tarafından Maltepe’de inşa edilecek olar Ritim İstanbul projesi de çocuklara yönelik hazırladığı farklılıklarla dikkat çekiyor. Kültürel etkinlik alanlarında çocuklara ve ailelere yönelik uluslararası projelere imza atılacak. Site içerisinde çocuklar için yüzme havuzu, oyun parkları ve hobi odaları yer alıyor. Ev fiyatları 169 bin liradan başlıyor ve 736 bin liraya kadar çıkıyor.


İçinde kreş var


Dap Yapı’nın Kartal Maltepe’da hayata geçirdiği Tango Kule, Burgu Kule ile birlikte 10 bin metrekare arazi üzerinde konumlanıyor. Projelerin hemen yanında bulunan Dap Royal Center bünyesindeki DAP Club ortak kullanıma açılıyor. Site sakinleri aynı parsel içinde bulunan Burgu Kule’nin sosyal tesislerinden faydalanabiliyor. Kafe, restoran, Türk Hamamı, sauna, fitness, yoga ve plates salonu gibi sosyal donatılar eksiksiz bir görünüm arz ederken, terasta gökyüzü manzaralı jakuzi, keyfi zirveye taşıyor.129’u stüdyo/single, 63’ü suit olmak üzere toplam 192 rezidans dairenin yer aldığı 21 katlı projede anneler spor yapıp, babalar maç izlerken çocuklar deneyimli bakıcılar eşliğinde oyun kulüplerine bırakabilecek. Tango Kule’de fiyatlar 262 bin liradan başlıyor. Yüzde 25 peşin, yüzde 75 banka kredisi veya yüzde 30 peşinle 36 aya kadar vadelendirilen proje, DAP finans sistemiyle ödeme kolaylıkları sunuluyor.


Akademi kurdu


Sinpaş tarafından Sultanbeyli’de hayat bulan Liva İstanbul projesinde de hedefte çocuklar var. Projede çocuklara özel bir akademi kurulacak. Liva Hobi Akademi’sinde çocuklara İngilizce öğreniminden, pasta yapmaya kadar birçok farklı alanda etkinlikler yaptırılacak. Sosyal alanlarda da çocuklar baş köşe de yer alıyor. Donatılar arasında ço cuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, squash alanı ve tenis kortu bulunuyor. Projede ev fiyatları 124 bin liradan başlıyor. 55 metrekare ile 199 metrekare arasında değişen toplam 349 konutun bulunduğu Liva’da metrekare fiyatı 2 bin 600 lira. Projede en yüksekfiyat 730 bin lira .

Bugün Gazetesi



Geri Dön