02 / 05 / 2024

Getir'e ŞOK'tan kötü haber! Bölge karışınca frene basıldı

Getir'e ŞOK'tan kötü haber! Bölge karışınca frene basıldı

Girişimci iş insanı Nazım Salur tarafından 2015 yılında kurularak kısa zamanda kurye sektöründe büyüyen ve yatırımlarını yurt dışına taşıyan Getir'e ŞOK'tan kötü haber geldi.



Türkiye'de büyüyüp İngiltere ve ABD'ye yatırımlarını taşıyan Getir ile Yıldız Holding bünyesinde faliyet gösteren ucuz marketler zinciri ŞOK arasında devam eden hisse satışı görüşmeleri iptal edildi. ŞOK Marketler'in sahibi Yıldız Holding, bölgede ve dünyada mevcut olan belirsizlik ve karışıklıkları gerekçe göstererek pay satışını durdurma kararı aldı.

"SADECE İYİ NİYET MEKTUBUNA İMZA ATTIK"

ŞOK marketlerin sahibi Yıldız Holding, kamuoyuna yaptığı açıklamada Getir Perakende Lojistik A.Ş.'ye veya ilişkili şirketlerine hisse satışı için stratejik ortaklık görüşmelerinde bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandığını ancak son zamanlarda yaşanan gelişmeler nedeniyle görüşmelerin durdurulduğunu bildirdi. Yıldız Holding tarafından KAP'a gönderilen yazıda, "Yıldız Holding dünyada ve bölgemizde oluşan olumsuz koşulları göz önüne alarak Getir Perakende Lojistik A.Ş ile karşılıklı mutabakat ile bahsi geçen azınlık paylarının satışına ilişkin görüşmeleri durdurma kararı almıştır" ifadeleri yer aldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön