17 / 06 / 2024

Geyve Enerji Tesisi imar planı onaylandı!

Geyve Enerji Tesisi imar planı onaylandı!

İl Genel Meclisi, dünkü olağan toplantısında Geyve İlçesi Bağla'rbaşı Köyii'nde kurulacak olan "Yenilebilir Enerji Tesisi'.'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım, ve 1/1000 ölçekli imar planını onadı...



İl Genel Meclisi, Ekim ayı 3. toplantısını Oktay Yıldırım başkanlığında yaptı. Valilikten gelen konuların yer almadığı toplantıda, birer adet önerge ve komisyon raporu görüşüldü. Önergelere ilişkin söz alan Nuri Haşmenoğlu, bazı orman köylerinin orman köyü olma avantajlarından faydalanamayacağını söyledi. Karasu Meclis Üyesi Haşmenoğlu önergesinde, "Köy mülki sınırları ile orman sınırları farklı olması nedeniyle ilimiz sınırları içersinde yer alan bazı orman köyleri, orman köyli olma imkanından faydalanamayacak. Bazı köylerimiz yıllar sonra köy tüzel kişiliklerini kazanmıştır. Mağdur olan köylerin mağduriyetlerinin giderilmesi için, ilgili müdürlükleri bir çalışma yapmalıdır" dedi. Önerge, yapılan oylamanın ardından ilgili komisyona havale edildi. 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından meclise sunulan Geyve İlçesi Baplarbaşı Köy, 180 nolu parsel üzerine burulacak olan "Yenilebilir Enerji Tesisi"ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekl; Nazını ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı, yapılan oylamanın ardından oy birliğiyle kabul edildi. 


Sakarya Yenigün


Geri Dön