02 / 05 / 2024

Gözler bu tarihteydi! Sonunda muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı

Gözler bu tarihteydi! Sonunda muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı

Dünyanını her yerinde severek oynanan ve yeni versiyonu sabırsızlıkla beklenen oyun konsolu Playstation 5 Pro için muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı.



PlayStation 5 Pro için muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı

Konuya yakın bir kaynağın aktarmalarına göre Sony, Playstation 5 Pro'yu 2023’ün ilk yarısında piyasaya sürmeyi planlıyor. Hatırlayacak olursak Playstation  4, 15 Kasım 2013 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Popüler konsolun Pro sürümü ise üç senelik bir bekleyişin ardından 10 Kasım 2016’da kullanıcılara sunuldu. Playstation 5’in ise 2020 senesinde çıkış yaptığını düşünürsek, Playstation 5 Pro iddialarının gerçeklik payı olduğunu söyleyebiliriz.

Bununla beraber Japon teknoloji lideri, henüz PS5 Pro söylentilerini doğrulamadı. Fakat sızıntı kaynağı, şirketin Nisan 2023 tarihli bir lansman için kolları sıvadığını ve yeni konsolda sıvı metal yerine sıvı soğutma çözümüne yer verileceğini söylüyor. Zaten bu tercih, kısa bir süre önce Playstation 5'de ortaya çıkan sıvı metal probleminden kaynaklanıyor olabilir. 

Ayrıca Sony, PS5 Pro'da yenilenen termal dizayna ilave olarak AMD RDNA 3 tabanlı yeni bir APU'ya da yer verebilir. Ancak bu bilgiler için biraz daha beklememiz gerekecek. Önümüzdeki haftalarda yeni konsol hakkında daha fazla detayın ortaya çıkacağını düşünüyoruz. 

Gözler bu tarihteydi! Sonunda muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı

PlayStation, Sony Interactive Entertainment tarafından oluşturulan ve sahip olunan bir video oyun konsolu markasıdır. Serideki en son konsol, Kasım 2020'de piyasaya sürülen PlayStation 5'tir. PlayStation konsolları, Uncharted ve God of War serisi gibi özel oyunlarının yanı sıra çok çeşitli oyunlardan oyun oynama yetenekleriyle tanınır. yayıncıların Ayrıca çevrimiçi oyun ve akış hizmetleri gibi ek özelliklere de sahiptirler.


Geri Dön