16 / 05 / 2024

Gram altın fiyatlarında kritik tahmin! Altının onsu bir ayın en düşük seviyesinde!

Gram altın fiyatlarında kritik tahmin! Altının onsu bir ayın en düşük seviyesinde!

Altın fiyatlarında gündemine etkisi ile kritik gelişmeler yalanıyor. Altının onsunda yaşanan düşüş gram altında da kendisini gösterdi.  Peş peşe gelen uyarıların ardından uzmanlardan kritik tahminler geldi...



ONS ALTIN SON BİR AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE! GÜNCEL ALTIN FİYATLARI!

Altının onsu dün güne 1922 dolardan başlarken müzakere sonucundan sonra 1890 dolara kadar geriledi ve son bir ayın en düşük seviyeine düştü.

Gram altın ise yüzde 3ten fazla eğer kaybederek 885 liraya kadar geri çekildi. Şuanda ise gram altın 909 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın şu dakikalarda 1486 lira, yarım altın 2974 lira, tam altın, 5925 lira, Ata altın 6080 lira, Atabeşli 30,306 lira, gremse altın 17,792 liradan işlem görüyor.

Gram altın fiyatlarında kritik tahmin! Altının onsu bir ayın en düşük seviyesinde!

TAHVİL FAİZİ ZİRVEDEN DÖNDÜ

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımına ilişkin açıklamalarının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi Pazartesi günü 2.557'ye ulaşarak 3 yılın zirvesine ulaştı. Tahvil faizlerindeki artış, doların dünya genelinde değer kazanmasına neden olurken, ons altının üzerinde baskı oluşturdu.

Rusya-Ukrayna görüşmelerinin ardından piyasalarda oluşan olumlu havanın etkisiyle ABD 10 yıllık tahvil getirisi geriledi. 2.334 seviyesine kadar gerileyen tahvil getirisi dolar endeksinin düşmesine neden oluyor. Doların zayıflaması bugün altının yükselişini destekliyor.

Gram altın fiyatlarında kritik tahmin! Altının onsu bir ayın en düşük seviyesinde!

KISA VADELİ GERİ ÇEKİLMEDE FIRSAT VAR!

Ukrayna ve Rusya arasında İstanbul’da gerçekleşen barış müzakereleri sonrasında piyasalardaki düşüş yatırımcıyı sevindirdi. Dolar ve altında aşağı yönlü hareket görülürken borsada yükseliş yaşanıyor. Bahar havasının geçici olduğunu söyleyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaz aylarını göstererek piyasalarda yeni zirveler görüleceğine söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön