04 / 05 / 2024

Gümüş piyasasında neler oluyor? Gümüş yatırımcıları dikkat

Gümüş piyasasında neler oluyor? Gümüş yatırımcıları dikkat

Gümüş piyasasında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Gümüş fiyatları yılın ilk 10 ayı içerisinde 17 dolar ile 26 dolar arasında dalgalandı. Bu süreçte ise yatırımcılar kazançlı çıkarken gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyor.



GÜMÜŞ PİYASASINDA SON DURUM

Küresel piyasalar, geçtiğimiz hafta ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile çekirdek enflasyonun 40 yılın zirvesine  yükseldi.

Veri sonrası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyondaki yükselişin önüne geçebilmek için faiz artımlarında hızlanabileceği beklentisi etkili olmuştu. Bu durum gümüş ve altın gibi kıymetlime tallerin değer kaybetmesine neden oldu.

 Gümüş piyasasında neler oluyor? Gümüş yatırımcıları dikkat

Gümüş Fiyatları hafta başında dolar endeksinin yükselişine ara vermesiyle düşüşünü durdururken bugün değer kaybetmeye devam ediyor.

Merkez bankalarının faiz artırımına yönelik adımları, gümüş fiyatları üzerinde baskı oluştururken; diğer taraftan küresel resesyon riskinin artması da endüstriyel malzeme olarak kullanılan gümüş üzerinde etkili olmaya devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön