30 / 04 / 2024

  bir dairenin tapu masrafı ne kadar 2018

  bir dairenin tapu masrafı ne kadar 2018

Tapuda daire satışının gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki 300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

100 metrekarelik bir dairenin fiyatı asgari ücretin 389 katı oldu!

Konut fiyat endeksi yıllık  yüzde 86,46 oranında artış kaydetti. Böylece 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı 3 milyon lirayı geçti.

Kağıthane'de, 8 katlı bir apartmandaki vurdumduymazlık yürekleri ağıza getirdi!

İstanbul Kağıthane'de, önlem almadan 8 katlı bir apartmanın 5. katındaki dairenin balkonunda tadilat yapmaya çalışan kişi tehlikeye davetiye çıkardı. Görüntüyü görenleri yüreği ağzına geldi...

Kira artışları için karamsar tablo! Zam furyası sürecek

Fahiş kira artışları nedeniyle İstanbul'da bir dairenin metrekare fiyatı 200 liraya gelirken, artış Ankara'da yüzde 200, İzmir'de yüzde 150 seviyelerine ulaştı. Fahiş kira artışlarının devam edeceğini söyleyen gayrimenkul uzmanı artışın sebeplerini beş başlıkta açıkladı. İşte tüm detaylar...

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğunu belirten uzmanlar, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse dahi problemin giderek büyüyeceğini belirtiyor.

Konutta fiyat düşer mi? Uzman isim tek çareyi paylaştı

İstanbul’da bir dairenin metrekare maliyetinin 32 bin TL’ye çıktığını, 50 bin TL’nin altında satışın artık zor olduğunu söyleyen Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, fiyatlarda düşüşün 1 milyonun üzerinde konut üretimiyle olacağını belirtti.

İstanbul'da bir dairenin kiralık fiyatını görenlerin eli titredi! Tam 130 bin TL

İstanbul'da aylık kira olarak 130 bin TL istenen bir daire, sosyal medyada gündem oldu.

Dünya'nın en ince gökdeleninin yapımı tamamlandı!

Daha incesi yok Bir gökdelen düşünün... Uzunluğu 425 metre, genişliği ise sadece 17 metre... Hayal etmesi bile zor olan bu gökdelenin yapımı son buldu! Peki, bu gökdelenin alıcıları kimler? Bir dairenin fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Loft daire nedir? Loft dairenin özellikleri nelerdir?

Loft daireler son zamanlarda yıldızı parlayan ve belirli kesimden insanların tercih ettiği daireler arasında yer alıyor. Üst segmente hitap eden loft dairelerin ortaya çıkışı ise oldukça ilginç bir nedene dayanıyor. İşte, loft dairenin özellikleri ve ortaya çıkış hikayesi…

Ordu Ünye'de heyelan tehlikesi: 2 ev boşaltıldı, 10 yapı tehlikeli!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelanlarda bir dairenin duvarı yıkıldı. 10 binanın tehlikeli alanda olduğu bildirilirken 2 daire boşaltıldı.

Kardeşi olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimin annesi 88 yaşında. Oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Bahçelievler'deki patlamada çevredeki binalar hasar gördü!

İstanbul Bahçelievler'de 1 kişinin ölümü 10 kişinin de yaralanmasına sebep olan patlama nedeniyle, yan binalarda da hasar meydana geldi. Bir dairenin oturma odasının duvarı yıkıldı.

  bir dairenin tapu masrafı ne kadar 2018 Haberi

  bir dairenin tapu masrafı ne kadar 2018

Taşınmaz mal sahipleri, mülkiyet hakkını bir başkasına bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devredebiliyor. Tapu devri, taşınmaz malın bağlı olduğu müdürlükte yapılıyor. 

Bu süreçte alıcı ve satıcının anlaşma sağlamaları halinde, tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Randevu alındıktan sonra gerekli evraklarla birlikte randevu saatinde tapu dairesine gidiliyor. Son olarakta tapu dairesinde o yıl için belirlenen tapu masrafı ödeniyor.

İlk adım: Tapu randevusu nasıl alınır? 

Tapu dairelerinde yapacağınız işlemleri için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya ( http://randevu.tkgm.gov.tr) adresinden online başvuru yaparak randevu alabilir, size gönderilecek kısa mesaj (SMS) doğrultusunda işleminizi belirlenen gün ve saatte yapabilirsiniz.
 
Kurallar 
-Bu sayfadan itibaren adım adım yapacağınız işlemlerle randevu sistemimizi kullanarak belirli bir gün ve saat aralığında başvuru yapmak için randevu alabilirsiniz. 

-Almış olduğunuz randevuları sorgulayabilir,...