22 / 05 / 2024

1. Ulusal Sille Sempozyumu

1. Ulusal Sille Sempozyumu

Farklı kültürlerin tarih boyunca bir arada uyum içinde yaşadığı antik dönem yerleşim birimi Sille'nin, daha iyi tanıtılması amacıyla düzenlenen "1. Ulusal Sille Sempozyumu" start aldı...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Üretici 'zarar ediyorum' diyordu! Ulusal Süt Konseyi belgeyi yayınladı

Günlerdir süt üreticisinin zarar ettiği yönündeki haberlere binaen, Ulusal Süt Konseyi (USK)'dan Aralık ayına ait 1 litre çiğ süt maliyet tablosu yayınlandı.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ekim ayında yüzde 19,5 arttı!

ABD'nin ekim ayı ulusal konut endeksi sonuç verileri S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ekim 2021’de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 19.1 arttı.

YDA İnşaat'ın uzun vadeli ulusal kredi notu AA!

YDA İnşaat'ın Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu AA (Trk) , Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu A-1+ (Trk) ve görünümü stabil olarak teyit edildi. 

Halk GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli AA+, kısa vadeli A-1+!

Halk GYO'nun Uzun Vadeli Ulusal Notu "AA+ (Trk)/Stabil", Kısa Vadeli Ulusal Notu ise "A-1+ (Trk)/Stabil" olarak belirlendi. 

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

39.1 milyon konut için karar geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulusal Adres Veri Tabanı'na kayıtlı 39.1 milyon adet konut, yazlık ve lojmanın değer artış ve azalışını takip etmek için 2 yeni birimi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Deniz GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli AA-, kısa vade A-1!

Deniz GYO'nun Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) AA-, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR)  A-1, her iki not görünümünü ise "Negatif" olarak belirlendi....

Babacan Holding, Ulusal Kampanya'yı 1 ay daha uzattı!

Babacan Holding, bankaların faiz oranlarını yükseltmelerine rağmen Ulusal Kampanya’yı 1 ay daha uzattı. İşte kampanyalı fiyatlar...

İngiliz ekonomisi yüzde 1,9 seviyesine gerileyecek!

Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (NIESR) İngiliz ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 1,7 seviyesine, gelecek yılın sonunda ise yüzde 1,9 seviyesine gerileyeceği açıkladı.

1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu Samsun'da gerçekleştirildi!

Türkiye’de ilk defa “1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu” Samsun’da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Samsun Valisi İbrahim Şahin de katıldı...

Kayseri Kocasinan'daki tarihi ilkokul restore edilecek!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet’teki General Emir İlköğretim Okulu’nun restorasyon yapım işini ihale ettiklerini belirtti. Söz konusu okul, 1927- 1933 yılları arasında, 1.Ulusal Mimarlık Akımı Dönemi’nde inşa edildi

1. Ulusal Sille Sempozyumu Haberi

1. Ulusal Sille Sempozyumu
Farklı kültürlerin tarih boyunca bir arada uyum içinde yaşadığı antik dönem yerleşim birimi Sille'nin, daha iyi tanıtılması amacıyla düzenlenen "1. Ulusal Sille Sempozyumu" başladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ile Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği tarafından Anemon Otel'de düzenlenen sempozyumda, Sille'nin tarihi ve kültürel değerlerini daha iyi tanıtmak için yapılacak çalışmalardan bahsedildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sille'nin yetiştirdiği sanatkarlar ve ticarete yaptığı katkılarından dolayı, Selçuklu'ya başkentlik yapmış olan Konya'daki yerinin önemli olduğunu söyledi.

Sille'nin, uluslararası alana açılmasıyla ülkede ve yurt dışında daha önemli yer tutacağını belirten Şeker, "Sille, Konya'nın ve ülkemizin bir değeri, saklı hazinesi... İnşallah son dönemde yapılan güzel ve özverili çalışmalarla bu saklı hazine ortaya çıkarılmış olacak" diye konuştu. 1. Ulusal Sille Sempozyumu Organizasyon...