06 / 05 / 2024

10 senelik kira sözleşmesi

10 senelik kira sözleşmesi

1 Temmuz 2014 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Borçlar Kanunu 347 inci madde gereğince artık 10 yıllık kiracılar evden çıkarılabiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

2 milyon TL ile evden 10-15 bin TL kira almak mı, yoksa mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? 

Son zamanlarda yükselişe geçen ve yıllardır görmediği seviyelere ulaşan mevduat faizleri sık sık konut yatırımı ile karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL'ye ev alıp 10-15 bin TL kira almak mı, 2 milyon TL ile mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? İşte yorum yağan o paylaşım ve vatandaşların yorumlar

Borsa İstanbul'un 10 senelik mart ayı performansı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, son 10 senenin mart aylarında karışık bir performans sergilerken, endeks ise yükseliş kaydettiği 4 ayda ortalama olarak yüzde 9,44 değer kazanmış oldu.

Kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca konut ve iş yeri sahibi, kira beyanı ile ilgili detayları araştırıyor. Beyan dönemi bugün başladı. İşte kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla...

3 ildeki 10 adet iş yeri kiraya veriliyor! Aylık kira bedelleri açıklandı! 

Şırnak Silopi, Ankara Keçiören ve Yozgat Çayıralan'da yer alan toplam 10 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihaleler ile ilgili tüm detaylar...

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

10 temettü şirketinin 15 senelik getirileri! Hangi şirket ne kadar getirdi?

Borsa güne yükselişle başlarken BD Halka Arz Haber resmi sosyal medya hesabı üzerinden 10 temettü şirketinin 15 senelik getirilerini paylaştı. İşte o paylaşım...

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar oldu? Yeniden değerleme oranı belirlendi...

Pasaport ücreti yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 oranında zamlandığı açıklandı. 10 senelik pasaport ücreti, yüzde 58 zam ile 4 bin 943 liradan 7 bin 833 liraya artarken, pasaport defter ücreti 790 lira olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

10 senelik kira sözleşmesi Haberi

10 senelik kira sözleşmesi

10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki yasal ilişkileri düzenleyen kira kanunu esaslarına göre, ev sahipleri ancak belli başlı tahliye nedenlerinin söz konusu olması durumunda kiracısını evden çıkarabiliyordu.


Evin el değiştirmesi durumunda da, yeni ev sahibinin kiracısını çırabilmesi için bu eve"ihtiyacı" olduğunu belgelendirmesi gerekiyor.


Ancak 1 Temmuz 2014 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Borçlar Kanunu 347 inci madde gereğince artık 10 yıllık kiracılar hiçbir gerekçe gösterilmeksizin tahliye edilebiliyor.


On senelik kiracının tahliyesi, ev sahibinin kiracısına sözleşme uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunması gerekiyor.


Borçlar Kanunu 

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine...