21 / 05 / 2024

10. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi 2015

10. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi 2015

10. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi, Senegal'in başkenti Dakar'da gerçekleşti. Ali Koray Erden: Dünya nüfusu üzerinde Afrikalı nüfusunun artacağını ve bu durumun Afrika'da inşaat, altyapı ve ulaşım gibi alanlarda çok sayıda fırsat doğacağını söyledi.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kuveyt Türk'ten yeni müşterilere özel: Vadesiz kredi fırsatıyla 10.000 TL hemen cebinizde!

Kuveyt Türk, yeni müşterilere yönelik bir avantaj sunuyor. Mobil bankacılık aracılığıyla 10.000 TL'ye kadar vadesiz finansman fırsatı sunarak müşterilerin yararlanmasını amaçlıyor. Bu kampanya özellikle yeni müşteriler için geçerli ve vade farksız bir kredi imkânı sağlıyor.

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Türk Hava Yolları(THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda toplamda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu. Verilen detaylara göre, Türk Hava yolları 2022'de 2 bin 577 kişiyi işe almıştı. Türk Hava Yolları 2023'te işe alacağı çalışanlarla beraber çalışan sayısını 85 bine çıkarmayı planlıyo

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Emlak Konut GYO Göktürk 10 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul Eyüpsultan’da yükselecek olan Emlak Konut GYO Göktürk Projesi’ne dair meraklı bekleyiş devam ediyor. 214 bloktan oluşacak olan projenin detayları ise belli oldu. İşte, Emlak Konut GYO Göktürk Projesi 10 soruda tüm detaylarıyla…

iPhone 12'ye Türk Telekom'dan 7 bin 532 TL indirim fırsatı! Stoklar tükenmeden hemen alın! 10 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Türk Telekom'dan iPhone 12'ye 7 bin 532 TL indirim fırsatı geldi! Bu indirimi sakın kaçırmayın! Peki, Türk Telekom'da iPhone 12 fiyatları ne kadar? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türk Telekom, Kızılay ve bakanlıklarda 6 bin ve 10 bin lira maaşla çalışacak KPSS'siz personel alımı başladı!

Türk Telekom, Kızılay, Ticaret Bakanlığı, bankalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, personel alım ilanı yayımladı. Çalışmak isteyen kişilere 6 bin ve 10 bin lira arası maaş verilecek! Peki, hangi ilanlar var? Başvuru nasıl yapılır? Koşullar nelerdir? İşte tüm detayla

Fiat Egea Cross Wagon'a 10 bin Türk Lirası indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Fiat Egea Cross Wagon modeline tam 10 bin Türk Lirası indirim yapıldı! Peki zamların ardından Fiat Egea Cross Wagon indirimli fiyat listesi nasıl? İşte 2022 Mart fiyat listesi ve aracın özellikleri...

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı!

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı, peki ilk 10 ayda en çok iş üstlenilen ülkeler hangisi oldu?

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

10. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi 2015 Haberi

10. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi 2015

Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği (UEMOA) Ticaret Komisyonu Ticari İşlemler Sorumlusu Christian Emmanuel Segbo, birliğin çok yakında "tek vize" sistemine geçmeyi planladığını belirterek, "UEMOA'ya üye ülkelerden birisi için alınacak vize diğer üyelerde de geçerli olacak" dedi.


Senegal'in başkenti Dakar'da, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Afrika Enstitüsünce düzenlenen 10'uncu Uluslararası Türk-Afrika Kongresi kapsamında, "Afrika'da Ticaret, Yatırım ve Rekabet: Yeni Fırsatlar" ana temasıyla çeşitli oturumlar gerçekleştirildi.


Başkanlığını, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın yaptığı son oturumda, Türkiye-Afrika ilişkilerinin yanı sıra ekonomik fırsatlar ile beklentiler ele alındı. 


8 ülke arasında vize anlaşması


Oturumda konuşan UEMOA Ticaret Komisyonu Ticari İşlemler Sorumlusu Christian Emmanuel Segbo, birliğe üye ülkeler arasında tek para biriminin geçerli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:


"CFA para birimini kullanan ve 100 milyondan fazla kişiyi...