07 / 05 / 2024

10 yıl geçen kiracı tahliye

10 yıl geçen kiracı tahliye

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, 10 yılı dolan kiracılar haklı nedenler olmadan da tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıl dolan kiracı nasıl tahliye edilir? İşte 10 yıllık kiracı tahliyeleri...

10 yıl geçen kiracı tahliyesi!

Taşınmaz mal sahibi kiracısını her istediği zaman taşınmazından çıkaramıyordu. Ancak 1 Temmuz 2014'den beri kanunda belirtilen haklı nedenler aranmaksızın 10 yıl geçen kiracı tahliyesi mümkün olabiliyor...

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor. Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’te paranın yatırım gücünü artırmak için 10 yıl detayına dikkat çekerek açıkladı.  

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti! 

Yeni otomobil almak isteyen kişiler otomotiv markalarının kampanyalarını mercek altına aldı. Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti. İşte detaylar...

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, şirketlerinin metaverse projesine 8-10 yıl içinde start verileceğini açıkladı.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Gram altın için 3.000 TL olacak demişti! Altında kıyamet kopuyor! 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor! Çabuk bakın

Altın fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Uzman Tuna Kaya gram altının 3.000 TL olacağını söylemişti fakat altında son zamanlarda kıyamet kopuyor. Ekim ayının gelmesi ile gittikçe değer kaybeden altın fiyatlarında 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor.

Regal 10 yıl garanti vadediyor! Peki hangi ürünlerde geçerli. İşte 28 Eylül 2022 Regal fiyat listesi

Regal çamaşır makinelerinde 10 yıl motor garantisi kampanyasıyla sektörde çıtayı oldukça yükseğe çıkartıyor. Hem sessizlik hem de 10 yıl garanti vadeden Regal’in 28 Eylül fiyat listesi şöyle.

Euro'su olanlara kötü haber geldi! Dolar karşısında son 20 yılın en düşük seviyesinde! İşte 10 Temmuz 2022 Euro kuru!

Dolar karşısında son 20 yılın en düşük seviyesine gerileyen Euro'da son durum ne? Euro ne kadar? 1 Euro ne kadar? İşte 10 Temmuz 2022 Euro kuru...

0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? 

0.99 faiz oranlı konut kredisi başvuruları en çok merak edilen konulardan oldu. Peki 0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? İşte ayrıntılar...

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi düşüşe geçti!

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi, beklenilenden iyi gelen ekonomik verilerin ardından yüzde 1.53 seviyelerine kadar geriledi.

10 yıl geçen kiracı tahliye Haberi

10 yıl geçen kiracı tahliye

10 yıl dolan kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliye edilebilmesi için, kanunda belirtilen haklı nedenlerin oluşması gerekiyor. Ancak, Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, 10 yılı dolan kiracılar bu haklı nedenler olmadan da tahliye edilebiliyor.


1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu ile bu uygulama yürürlüğe girecekti; ancak yapılan bir değişiklik ile 10 yıllık kiracıların tahliyesi 1 Temmuz 2014 tarihine ertelendi.


MADDE - 347: Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi...