02 / 05 / 2024

100 yer altı barajı projesi

100 yer altı barajı projesi

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

1 gramı bile servet niteliğinde, altın falan değil bambaşka bir şey!

Yer altında keşfedilen ve doğanın eşsiz armağanı olarak görülen bu taş, büyüleyici güzelliğiyle bakışları kendine çekiyor. Çok sayıda farklı amaca hizmet edebilen bu taşın değeri neredeyse ölçülemez bir noktada bulunuyor. İşte, yer altının saklı incisiyle ilgili herkesi hayrete düşüren ayrıntılar...

Gram altın 1.100 TL! Altın uzmanı İslam Memiş'ten hemen açıklama geldi! Altın füze gibi fırlamaya hazırlanıyor!

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi. Altın fiyatları hızla yükseldi ve gram altın 1,100 TL oldu. Altın uzmanı İslam Memiş ise hemen açıklama yaparak altın fiyatlarını füze gibi fırlamaya hazırlandığını belirtti.

İslam Memiş'ten altın tüyosu! Sabreden kazanacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "2023’ün ilk çeyreğinde 100 seviyesinin altında 90-95 aralığında dengelenme süreci devam edecek" dedi.

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Altını olanlara soğuk duş! Altının Efendisi İslam Memiş açıkladı, duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir bakın!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer altının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor ve araştırılıyor. Altın denildiğinde akla ilk gelen isimler arasında yer alan  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altının geleceğine dair uyarılar yaptı...

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ'tan doğalgaz depolarına ilişkin yapılan açıklamada, Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4.6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta" ifadelerine yer verildi.

Hedef belirlendi! Yılda 100 ton altın

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Esen, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 12 yılda yaklaşık 120 ton altın toplandığını, hedeflerinin bunu yıllık 100 tona çıkarmak olduğunu ifade etti.

Büyükçekmece Belediyesi yer altı otoparkı inşa ettirecek! İhalesi 16 Ağustos'ta!

İstanbul İli Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece İlçesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan taşınmazda yer altı otoparkı inşa ettirecek. İşte detaylar...

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

Döviz ve altın alımında valör uygulaması kaldırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 100 gram altın ve 100 bin dolar üzerindeki işlemlerdeki 'valör' uygulamasını kaldırdı. Kredilerin takibe düşme süresini 180 güne çıkaran uygulamanın süresi de uzatıldı.

100 yer altı barajı projesi Haberi

100 yer altı barajı projesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 12 ilde toplam 100 tane yer altı barajı inşa edeceklerini açıkladı. Başlattılan eylem planıyla İzmir, Aydın, Mardin, Ankara, Konya, Çankırı, Malatya, Elazığ, Edirne, Tekirdağ, Bartın ve Balıkesir başta olmak üzere birçok şehirde 100 yer altı barajı inşa edilecek.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Pekdemirli, son 17 yılda 563’ü baraj, 547’si HES, 347’si gölet ve bent, bin 332’si sulama tesisi başta olmak üzere 8 bin 31 tesis ve proje hizmete alındığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında ilan edilen birinci üç aylık eylem planı kapsamında tamamlanan 43 tesisle 10 bin 530 hektar alanı sulamaya açıldı. 

Yapılacak yer altı barajları projesine “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Yer altı Barajı” adını verildi. Pakdemirli, “Bundan sonra da DSİ,...