20 / 05 / 2024

1+1 konutlara talep

1+1 konutlara talep

Son zamanlarda büyük şehirlerde 1+1 ev sayısında artış gözüküyor. Uzmanlar ise bu durumu alım gücünün düşmesine ve insanların git gide yalnızlığı tercih etmelerine bağlıyor.

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

Karavana olan talep geçen senelere göre 4 kat artış gösterince karavan üreticileri de bu taleplere yetişemez oldu. Karavan üreticileri de ancak 1 sene sonraya gün vermeye başladı. 

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik konutlara talep de arttı. Emlak platformlarındaki ilanda gösterilmiş olan rakamla gerçek fiyat birbirini tutmazken ev sahipleri aradaki bu uçurumu ise, 'saatlik ücret, fiyat güncellendi' gibi bahanelerle açıklıyor.

İkinci elde 1-3 milyon TL arasındaki konutlara talep arttı!

Emlak uzmanları piyasanın durgun olduğuna fakat ikinci elde ‘uygun fiyatlı’ konutlara ilginin yatırım amaçlı şekilde sürdüğüne dikkat çekti. İşte konut sektöründeki son durum...

Konut sektöründe yeni gözde tekerlekli evler oldu!

Tiny House’lara yani tekerlekli konutlara talep artarak devam ediyor. Üreticiler yaptığı açıklamalarda telefonlara yetişemediğini belirtiyor. 

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Mood Göksu'da ön talep fırsatı! Ankara'da 1.100 konutluk yeni proje! 

Dinamik Life imzası taşıyan Mood Göksu projesinde ön talep fırsatı başladı. Başkent Ankara'da hayata geçirilen Mood Göksu projesinde 1.100 konut yer alıyor. 

İstanbul'da 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep katlandı! Kahramanmaraş depremleri sektörü etkiledi!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da meydana gelen göçün son 20 senenin zirvesine ulaştığının altını çizdi. İşte Görkem Öğüt'ün konu ile ilgili o açıklamaları... 

Siltaş Panorama’da 2+1, 4+1, 3+1, 5+1 konutlara yoğun talep!

Siltaş Yapı imzalı Siltaş Panorama’da yer alan 3+1 ve 3,5+1 dairelere ilgi oldukça büyük. Peki Siltaş Panorama nerede konumlanıyor? Siltaş Panorama'da yer alan konutların özellikleri neler? İşte detaylar...

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

Salgın sonrası İstanbul’un Adalar ilçesi, kendini izole etmek isteyen ancak şehir hayatından da kopmayı tercih etmeyen vatandaşların gözdesi oldu. Peki adalarda ev kiralamak veya satın almak için hangi yol izlenmeli? İşte uzmanların konut önerileri...

Faiz indirimiyle yeni konutlara talep artacak!

Kamu bankaları tarafında ikinci kez uygulanan faiz indirim kararı sonrasında yeni konutların inşaatında hareketlenme bekleniyor. Sektör, faiz indiriminin üretime canlılık katacağını düşünüyor. 

Müstakil konutlara talep gittikçe artıyor!

Pandemi ile beraber müstakil konutlar trend hale geldi. Normalleşmenin artmasına karşın müstakil konutlar trend olmaya devam ediyor.

İzmir'de markalı ve yeni konutlara talep çoğalıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugün kaleme aldığı yazısında İzmir'deki konut sektörünü ve fiyatlarını değerlendirdi.

Lüks konutlara talep arttı! 

Milliyet Gazetesi yazarı Nilüfer Kas, bugünkü köşe yazısında lüks konut alıcılarının profilini kaleme aldı. 

1+1 konutlara talep Haberi

1+1 konutlara talep

Son zamanlarda büyük şehirlerde 1+1 ev sayısında artış gözüküyor. Uzmanlar ise bu durumu alım gücünün düşmesine ve insanların git gide yalnızlığı tercih etmelerine bağlıyor.


Ülkemizin özellikle metropollerinde  1+1 ev yapımı artmış durumda. İnsanların yoğun talep gösterdiği bu evler ise tartışma konusu. Nitekim Pendik Belediye Başkanı, “Ailelere hitap etmediği ve komşuluğu körelttiği" gerekçesiyle 1+1 evlerin yapımını yasakladı. Ülkemizde 1+1 evlerin artmasının orta gelir düzeyinin düştüğünün göstergesi olduğunu iddia eden inşaat mühendisi ve müteahhit Gürkan Tilmaç, karı kocanın ikisinin de çalışmalarına rağmen normal şartlarda bir ev almalarının pek kolay olmadığını söyledi. Tilmaç, “Bu durumda 1+1 evler onlara daha cazip geliyor. İnsanlar bir nevi ellerinde olmadan bu evlere yöneliyor. Kısa bir vadede 1+1 yapımının da düşeceği kanaatinde değilim” dedi.


“VERGİLER YÜKSEK”


Vergilenme oranlarının yüksekliği nedeniyle...