06 / 05 / 2024

13 Meslek Komitesi

13 Meslek Komitesi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşan 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili çalışmalarına hız verdi.

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Emlak satışlarında rekor! Gayrimenkulde istihdam 122 bine ulaştı

Türkiye'de, 'gayrimenkul faaliyetleri' sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224 kişiye ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan bunu değerlendirdi. 

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

SATSO’da gündem inşaat sektörü!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 4. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında inşaat sektörü ele alındı.

SATSO heyetinin gündeminde imar var!

Sakarya 18. Meslek Komitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği 'İmar Yönetmeliği Taslağı Toplantısı'nda imar raporu sundu.

ŞUTSO'da gündem inşaat sektörü ve imar planı!

ŞUTSO 8. Meslek Komitesi organizasyonuyla, İmar Planları, Proje incelemeleri ve Ruhsat Uygulamaları kapsamında eğitim toplantıları gerçekleşecek.

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi, sektörel sorunlarını ve ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ilgili yapılması gerekenleri düzenledikleri çalıştayda konuştu.

Denizli'de emlak müşavirleri istişarelerden memnun!

Denizli Ticaret Odası (DTO) 13’üncü Meslek Komitesi üyeleri bir araya gelip sektörleriyle ilgili görüşmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki sorunlar çözülmeli!

ATSO İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektöründeki sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, belediye ve bağlı şirketlerin ruhsat harçlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

Müteahhitler yönünü yurtdışına çevirdi!

MTSO 14 No'lu İkamet Amaçlı İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Özcan Can, konut satışlarının Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de ciddi ölçüde düştüğünü belirtti. 

13 Meslek Komitesi Haberi

13 Meslek Komitesi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili çalışmalarına hız verdi.


Komite üyesi Enver Tok, aylık olağan toplantıda yaklaşık 3 yıldır çalışmaları devam eden İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili son gelinen noktayı açıkladı.


İnşaat sektörünün sürekli geliştiğini belirten Tok, "Emirdağ Mezarlığının karşısındaki bölgede 400 dönüm yer ile ilgili Toprak Kurulundan gerekli izinler alındı. Kamu yararı yazısı da çıktı. İmar Müdürlüğü yer ve değer tespiti yapıyor. Bakanlar Kurulu imzasının ardından Büyükşehir Belediyesi istimlak ve altyapı çalışmaları yapacak ardından biz talep toplama çalışmalarına başlayacağız. Bu sadece yerelde sektörümüzü Sakarya için değil tüm Marmara’ya hitap edecek noktaya getirecek. Yönetim kurulumuza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu.


Tok, gayelerinin sektör temsilcilerinin, ticaret erbabının uygun fiziki...