08 / 08 / 2024

15. yüzyıldan kalma satılık kale

15. yüzyıldan kalma satılık kale

Avrupa'da ekonomik krizinin en çok vurduğu ülkelerden İtalya'da borcu azaltmak için satışa çıkarılan devlete ait gayrimenkullerden biri olan, 15. yüzyılda Osmanlı akınlarından korunmak için yapılan kaleye alıcı çıkmadı...

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Six Senses, Kocataş Yalısı ve Sait Paşa Yalısı’na yeniden hayat verdi!

Six Senses, Sarıyer’de yer alan 19. yüzyıldan kalma Kocataş Yalısı ve Sait Paşa Yalısı’na yeniden hayat vererek kapılarını açtı...

Tarihi konak Adana Mutfak Müzesi olacak!

Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen 19. yüzyıldan kalma konakta, Çukurova'nın zengin mutfak kültürü gelecek nesillere aktarılacak.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

Ünlü manken Kelly Brook milyonluk kulübede yaşıyor!

Ünlü yıldız kelimenin tam anlamıyla 'milyonluk kulübede' yaşıyor. Ünlü manken 37 yaşındaki Kelly Brook'un yaşadığı 15'inci yüzyıldan kalma çiftliğin değeri 1 milyon Sterlin.

Zeynep Fadıllıoğlu'nun göz alıcı evi!

Zeynep-Metin Fadıllıoğlu çifti 17. yüzyıldan kalma tarihi bir taş evde oturuyor. İşte Zeynep Fadıllıoğlu'nun evi...

ABD'de hapishaneden dönüştürülen otel 495 bin dolara satışta!

ABD'nin Minnesota şehrinde bulunan 19. yüzyıldan kalma otele dönüştürülmüş bir hapishane 495 bin dolara sahibi tarafından satışa çıkarıldı.  Otelde ayrıca "Mahkeme odası", "Ayılma odası", "Şerif bölümleri" de yer alıyor. 

İtalya'da metro kazısında lüks ev bulundu!

İtalya’nın Roma kentindeki metro genişletme çalışmaları esnasında M.Ö. 2. yüzyıldan kalma olduğu anlaşılan 14 adet lüks odaya sahip lüks bir ev bulundu. 

İşte lüks malikaneye dönüşen ahır!

İngiltere'de 17. yüzyıldan kalma ahır lüks bir malikaneye dönüştü. Gören herkesi şaşkınlık ve hayranlık içinde bırakan malikanenin şimdiki değeri 7.5 milyon dolar.

Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalma Bosna Hersek'teki Osmanlı Arnaudija Camisi yeniden inşa ediliyor. Yapı, 1993'te yıkılan caminin kalıntıları üzerine yapılacak.

Johnny Depp Venedik'teki evini 12 milyon dolara satacak!

ABD'li oyuncu Johnny Depp Venedik'teki evini satma kararı aldı. 17'inci yüzyıldan kalma evi için 12 milyon dolar fiyat istedi.

George ve Amal Clooney’nin İngiltere'deki evi havadan görüntülendi!

George ve Amal Clooney’nin İngiltere'deki 14 milyon dolarlık evleri İngiliz Daily Mail Gazetesi tarafından havadan görüntülendi. İşte George ve Amal Clooney’nin 17. yüzyıldan kalma evi...

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

15. yüzyıldan kalma satılık kale Haberi

15. yüzyıldan kalma satılık kale

Avrupa'da ekonomik krizinin en çok vurduğu ülkelerden İtalya'da borcu azaltmak için satışa çıkarılan devlete ait gayrimenkullerden biri olan, 15. yüzyılda Osmanlı akınlarından korunmak için yapılan kaleye alıcı çıkmadı. Yetkililer, kalenin tekrar satışa çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda bilgi vermedi. 2001'den bu yana İtalya'da devlete ait mülklerin satışından 1.8 milyar euro gelir elde edildi. 


Günboyu...