04 / 05 / 2024

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Erzurum'u düşmana karşı savunmak amacıyla yapılan ve kaybolduğu sanılan tabyanın 45 yıl gecekondu olarak kullanıldığı belirlendi.

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Buğday fiyatlarında son dakika yükselişi! Rusya fitili ateşledi: Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL oldu? 

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Rus savaş gemilerinin Karadeniz’de yük gemisine uyarı ateşi açması sonrasında yükseldi. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte 14 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

Konut satışında Rus fırtınası! Ruslar Eylül'de Türkiye'den 1.196 adet konut satın aldı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra konut piyasasında başlayan Rus rüzgârı devam ediyor. TÜİK verilerine göre yabancılara satılan konutları alanların arasında Rusya vatandaşları zirvede yer alıyor. İşte yabancıya konut satışıyla ilgili tüm detaylar...

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere'de yaptırım uygulanan Rus oligarkların mülklerinin, savaştan kaçan Ukraynalı mültecilerin barınması için kullanılıp kullanılamayacağı gündemde yer alıyor.

Rus Yatları Maldivler’e Demir Attı!

Rusya - Ukrayna Savaşı devam ederken, Rus milyarderler ultra lüks yatlarını Maldivler’e kaçırdı…

Rus savaşı Türkiye'deki emlak sektörünü sarsacak!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Yaptırımlara uğrayan Rusya en son swift sisteminden çıkarıldı. Bu durum Rusya yurt dışı ile yaptığı ticareti kısıtlatacak. Peki Rusların Türk gayrimenkul yatırımları nasıl bir boyut alacak? İşte ayrıntılar...

Savaş Barçkin: Müzik ve mimari medeniyetin iki mührüdür!

Dr. Savaş Barçkin, Osmanlıda “Umran” olarak geçen; şehirleşmek, şehirlileşmek anlamlarına gelen medeniyetin durağan bir kavram olmadığını, her an kendini yenileyen ve değişen bir yapısı olduğunu dile getirdi.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya Cephesi'nde Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor.

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı Haberi

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı

Atak Arama Kurtarma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen çalışmada, bazı kaynaklarda binasının yıkıldığı belirtilen asırlık tabyanın 45 yıl önce gecekonduya dönüştürüldüğü tespit edildi.


Derneğin başkanı Çetin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bölgedeki tarihi varlıkların sportif anlamda da kullanılabilmesi için bir tez hazırladıklarını söyledi.


Teze bağlı olarak bir de "Zafer ve İnanç Yolu" adı altında proje hazırladıklarını ifade eden Bayram, projeyi hazırlarken Erzurum'daki tabyalarla alakalı birçok kaynağa ulaştıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınladığı Nusret Çam'ın "Erzurum Tabyaları" isimli kitabında Mecidiye Tabyası'nın 300 metre güneyinde bir tabyadan bahsedildiğini fakat binasının bu döneme ulaşmadığının belirtildiğini vurguladı.


Bu konuda ilk yazılan ve güncellenen Vehbi Kocagüney'in "Erzurum Kalesi ve Savaşları" kitabında ise söz konusu tabyanın Mecidiye Tabyası'nın 750 metre kuzeyinde...