29 / 04 / 2024

1929

1929

1929 yılında 12 metre genişliğinde açılacak olan Üsküdar - Beykoz Caddesinin başlangıç noktasında bulunan Fethi Paşa Yalısı ve Korusu istimlak edilecekmiş. Yalı için 46 bin lira istimlak bedeli hesaplanmış.

1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

İstanbul Belediyesi 16 Ocak 1929'da Beyoğlu'ndaki 2 adet arsayı satılığa çıkarmış. Peki, 1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

Depremde kıyameti yaşayan o ilçedeki 94 yıllık köprü depreme rağmen dimdik kaldı!

1929 yılında Adıyaman'da inşa edilen Alman Köprüsü, "Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremden sağ kurtuldu. 

Altın için tüm gözler FED'in faiz kararında! İşte son dakika altın fiyatları...

Altın fiyatlarının gün sonunda kaç lira olduğu yatırımcılar ve altın almak isteyenler tarafından merak ediliyor. Altının ons fiyatı kapanışta 1929 dolar olurken, gram altın 919 lira seviyesinde işlem gördü. İşte güncel altın fiyatları...

Berat Albayrak: Koronavirüsün bıraktığı hasar 1929 buhranından da büyük olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgının ekonomiye etkilerine ilişkin olarak "Bıraktığı hasar 1929 buhranından da büyük olacak" görüşünü dile getirdi.

İngiliz mimar yıkık tuvaletten ev yaptı!

İngiliz mimar Laura Jane Clark 1929'da inşa edilen ve 1980'lere kadar kullanılan terk edilmiş tuvaleti tek odalı bir daireye dönüştürdü.

Muhteşem Gatsby'nin evi 17 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Amerikan toplumunun kaymak tabakasının 1929 ekonomik bunalımının arifesinde yaşadığı şatafatlı yaşamı Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby) romanında anlatan yazar F. Scott Fitzgerald’ın bu eserinde yansıttığı malikane 16.88 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu yeniden inşa edildi!

Kırşehir’de 1929 yılında eğitim ve öğretime açılan ve tarihi binasında binlerce başarılı öğrenci yetiştiren Cumhuriyet İlkokulu’nun 1985 yılında yıkılarak yenisinin yapıldı.

İzmir Alsancak Stadı yıkılacak!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yaklaşık 1 yıldır kapalı tutulan İzmir Alsancak Stadı'nın yıkım ihalesi sonunda gerçekleştir. 1929'da açılan ve Türk futbolunda önemli karşılaşmalara ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadı yıkılıyor.

İnşaatçı sayısı bakkal sayısını geçti!

Tarihteki en büyük mali krizlerden biri olan 1929 buhranı, temelinde yatırımcıların hisse senetlerinin sonsuza kadar değer kazanacağı beklentisine dayanıyor. Günümüzde inşaatçıların sayısı bakkal sayısını geçmiş bulunuyor..

1929 yılında İstanbul'da belediye ve vilayet birleştirilecekmiş!

1929 yılında İstanbul Emaneti ve İstanbul Valiliği birleştirilecekmiş. Vilayet'le Emanet birleştirilince her iki daire, Düyun-u Umumiye binasına taşınacakmış. Türkiye'de ilk defa uygulanacak bu birleşimle Valilik ve Belediye beraber çalışacakmış.

1929 yılında Boğaziçi harap oluyormuş!

1929 yılında Boğaziçi, ihmal ve bakımsızlıktan harap olmaktaymış. Ortaköy ve Beylerbeyi rıhtımları bakımsız haldeymiş. Tarihi büyük yalılar para etmediğinden yıkılarak enkazı satılıyormuş, ayakta duran yalılar ise depo olarak kullanılıyormuş.

1929 yılında Büyükdere Palas 26.950 liraya satılacakmış!

1929 yılında Büyükdere Caddesi üzerinde, deniz kenarında 4 katlı Büyükdere Palas, İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış. 14 odalı ahşap otel, müştemilatıyla birlikte 8 taksitle 26 bin 950 liraya satılacakmış.

1929 yılında, Ahmet Muhtar Paşa'nın emlakinin kıymetini çıkartıyormuş!

1929 yılında eski Bahriye Nazırı Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Yüve Divan tarafından 22 bin altın lira cezasına çarptırılmış. Maliye Bakanlığı bu paranın tahsili için Paşa'nın emlakinin kıymetinin çıkarılmasını bildirmiş.

1929 Haberi

1929



Beykoz Caddesi


  Üsküdar - Beykoz Caddesi kaç metre genişlikte olacak


  Kuzguncuk ve Paşalimanı'ndan sonra Üsküdar - Beykoz Caddesi'nin başladığı yerde büyük bir koru ve eski bir yalı vardır: Fethi Paşa Yalı ve Korusu... Üsküdar - Beykoz Caddesi için bir çok binalar istimlak edildiği halde henüz bu yalı ile koru istimlak edilmemiştir. 

  Halbuki Fethi Paşa Yalısı caddenin tam başlangıcında olduğundan yol için mühim bir mani teşkil etmektedir. 

  Yalı için 46 bin lira kadar bir istimlak bedeli hesap edilmiştir. Geçen sene bu bina altındaki tümsek arazi ile birlikte yolu kapatmak tehlikesini göstermişti. Bunun üzerine yalı tahkim edilmiştir. 

  Tahsisat...