15 / 05 / 2024

1946 yılında yapı ve kredi bankası

1946 yılında yapı ve kredi bankası

1944 yılında kurulan banka, kurulduğu günden itibaren Göztepe ve Çiftehavuzlar'da 21 tane ev inşa etmiş. Satılan evler beş sene taksitle satılmış. Haberde 1946 yılında yapılan evlerden birinin fotoğrafı da yer almakta...

Caddebostan Çiftehavuzlar yolu 1938 yılında yapılmış!

1938 yılında, Şehircilik uzmanı B. Prost,  Kadıköy ve civarının nazım imar planını hazırlamış. Bu kapsamda Caddebostan Çiftehavuzlar yolunun da yapımına karar verilmiş.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Zeynep Banu Dalaman: ABD'nin Kanal İstanbul'dan 2010 yılında haberi vardı!

Akademisyen Zeynep Banu Dalaman, 2010 yılında yapılan bir konferansta yaşadıklarını anlatarak, ABD'nin Kanal İstanbul projesinden önceden haberdar olduğunu öne sürdü...

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Kula'da 2016 yılında hangi yatırımlar yapılacak?

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi Kula'nın geleceğini inşa etmeye devam ediyor. 2016 yılında yapılacak olan yatırımların altyapı çalışmalarını yapmaya devam ediyor.

2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları!

İBB'nin 2016 yılı bütçesini Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro hatlarının da içinde bulunduğu yeni projeleri açıkladı. İşte 2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları...

Karşıyaka 360 Konutları'nda teslimler 2016 yılında yapılacak!

Mopsan İnşaat tarafından inşa edilen proje Yüksek Vadi Evleri'nin etabı olarak yükseliyor. Projenin inşa çalışmaları devam ediyor. İzmir Karşıyaka 360 Konutları'nda teslimler 2016 yılında yapılacak.

1946 yılında Üsküdar - Beykoz sahil yolu 3 milyon liraya mal olacak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1946 yılında Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakılmayacak!

1946 yılında uygulanacak imar planına göre büyük ana yollar sahillerden geçecekmiş. İmar planını tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakmayacakmış.

1946 yılında yapı ve kredi bankası Haberi

1946 yılında yapı ve kredi bankası


Yapı ve Kredi Bankası'nın kuruluş yıldönümü olan (9 Eylül) pazartesi günü, ikramiyeli aile cüzdanı sahipleri arasında kur'a çekilecek, geçen sene olduğu gibi, kazanana yepyeni bir evin anahtarı teslim edilecektir. 

Gazeteciler dün bankanın yönetim kurulu başkanı B. Kazım Taşkent'in davetlisi olarak, Yapı ve Kredi Bankası tarafından Çiftehavuzlar'la Göztepe'de yaptırılan satılık evler, bu arada da kur'aya konan yeni ev gezdirilmiştir. 

Banka, kurulduğu günden beri Çiftehavuzlar'la Göztepe'deki arsalarında 21 ev inşa etmiştir. Bunlardan beşi yüzde 7 faizle beş senelik taksite bağlanarak satılmış, 10 tanesi de satılacak halde tamamlanmıştır. Diğer altı evin inşası da hızla devam etmektedir. 

Halkı, en müsait şartlar içinde bir eve sahip kılmaya gaye edinen bankanın yaptırdığı evler 26 - 32 bin lira arasındadır ki, hususi eşhas tarafından yaptırılacak aynı tip bir evin...