02 / 05 / 2024

1950 yılında köylüye toprak dağıtımı

1950 yılında köylüye toprak dağıtımı

1950 yılında Ziraat Bankası, 9 bin 772 dönüm bir çiftliği satın alarak İstanbul'da Ayazma, Çilingir, Haraçcı ve Tayakadın köylerinde ki çiftçiye dağıtılmış. Banka, ilk defa bir çiftliği satın alarak köylüye dağıtmış.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi gündemdeki yerini koruruken merak edilen konulardan biri de kıdem tazminatı. Peki 2023 yılında kıdem tazminatı ne kadar olacak?

1948 yılında KüçükÇiftlik Park'ta lunapark ve gazino kurulacak!

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1942 yılında Kağıthane'de yeşil alan kurulacak!

1942 yılında Belediye, Prost planı çerçevesinde Kağıthane'de yeşil bir alan tesis edecekmiş. Bu alanda bulunan İmrahor Köşkü belediye tarafından satın alınacakmış ve aynı bölgedeki Çağlayan Köşkü'de yıktırılacakmış.

1941 yılında Köçeoğlu Yalısı yıktırılacak!

1941 yılında Belediye, Bebek ile İstinye arasında açacağı yolun ortasında kalan Köçeoğlu Yalısı yıktıracakmış. Müzeler İdaresi yalının yıkılmamasını istemişse de Belediye yolun ortasında kaldığı gerekçesiyle yalıyı yıktıracakmış.

1941 yılında kömür depoları bulundukları yerde kalacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planını Prost'a hazırlatan Belediye, Kuruçeşme'deki kömür depolarının bir müddet daha bulundukları yerde kalmasına karar vermiş. Prost, Boğaz'da fabrika inşasının doğru olmayacağı görüşündeymiş.

1939 yılında Taksim Kışlası Belediye'ye devredilmiş!

1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Maliye'ye 50 bin lira devir bedeli ödeyen Belediye, kışladaki kiracıların tahliyesiyle yıkım işlemine başlayacakmış.

1939 yılında kömür depoları Kuruçeşme'den kaldırılacak!

1939 yılında müstakbel İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da inşasına karar verilmesinden sonra Kuruçeşme'deki kömür depolarının nakli gündeme gelmiş. Dönemin hükümeti, kömür depolarını da liman mıntıkasında bulunmasını istemiş.

1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!

1939 yılında küçük bir kasaba olan Kartal, Kaymakam Bahir Öztrak'ın gayretleriyle içme suyuna kavuşacakmış. Yakacık suyunun açılacak su yollarıyla Kartal'a getirilmesi için 40 bin liralık bir keşif planı hazırlanmış.

1950 yılında köylüye toprak dağıtımı Haberi

1950 yılında köylüye toprak dağıtımı




Köylüye Toprak Tevzii


  Ziraat Bankası, arazisi dar olması dolayısıyla kafi derecede istihalde bulunamayan ve bu yüzden sıkıntı çeken Ayazma, Çilingir, Haraçcı ve Tayakadın köylerinin çiftçilerine, dün öğleden sonra merasimle toprak tevzi etmiştir. 

  Vali ve Belediye Reisi Dr. F. K. Gökay, milletvekilleri, Ziraat Bankası Umum Müdürü Mithat Dülge, İstanbul Şube Müdürü Naci Orkaç, Kaymakam, bucak müdürleri, basın mensuplarıyla kalabalık bir köylü kitlesi Çilingir Köyü'nde yapılan merasimde hazır bulunmuşlardır.

  Vali ve Belediye Reisi tapu senetlerini vermeden evvel yaptığı konuşmada, Türk köylüsünün toprağa olan bağlılığın ebediyen devam edeceğini söyleyerek köylüden bu toprağı işleyerek zenginleştirmesini ve bununla mesut yuvalar kurmalarını temenni etmiştir. 

 ...