17 / 05 / 2024

1958 yılında Eyüpün imar planı

1958 yılında Eyüpün imar planı

1958 yılında hazırlanan imar planı Belediye Meclisi'nde kabul edilmiş. Planda iskana tahsis edilen sahalar belirlenmiş. Eyüp fabrika, atölye, gecekondu ve diğer binalardan arındırılacakmış. Silahtarağa Caddesi'ne de bir tünel açılacakmış.

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

2022 yılında para kazanmanın 7 önemli kuralı!

Para kazanmanın hayali ile yanıp tutuşanlar bu yedi kural ile hayallerinize kavuşabileceksiniz. Peki 2022 yılında nasıl para kazanılır? Zengin olmak için bu kurallar neler? İşte cevabı...

1948 yılında Borsa Hanı'nın bulunduğu ada tamamen yıktırılacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki Borsa Hanı'nın bulunduğu adayı tamamen yıktıracakmış. Belediye, meydandaki trafik yoğunluğunu azaltmak için hanın üzerinde bulunduğu arsaları yola ve meydana katacakmış.

1947 yılında başkalarının arsasında inşaat çoğalmış!

1947 yılında İstanbul'un muhtelif semtlerinde ruhsatiseyiz olarak inşa edilen evlerin sayısı gittikçe artıyormuş. Başkalarının arsasında ruhsatsız olarak inşa edilen evler Belediye tarafından tespit edilerek yıktırılacakmış.

1944 yılında Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu'nun muhafazası istenmiş!

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

1941 yılında Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

1958 yılında Eyüpün imar planı Haberi

1958 yılında Eyüpün imar planı

Eyüp imar planı Belediye Meclisi'nce kabul edildi.


İskana tahsis edilen sahalar, abideler sitesi dışında bırakıldı. Zalpaşa yolu boyunca iki katlı ahşap evler inşa edilecek.


  Eyüp'ün eski eserler ve tarihi abideler sahasına ait imar planı hazırlanmış ve Belediye Meclisi'nce kabul edilmiştir.

  Yeni planda: İslam aleminin mukaddes beldesi Eyüp'ün fabrika, atölye, gecekondu ve diğer binaların tecavüzünden kurtarılması ve buranın turistik bir hüviyet alması hususu üzerinde bilhassa durulmuştur. Eyüp Cami'nin 150 metre kadar kuzeyinden Silahtarağa Caddesi'ne bir tünel açılması kararlaştırılmıştır. Eyüp'teki eski eserler ayrıca muhafa edilmiş ve sahil alçak bir rıhtımla gezi haline getirilmiştir. İskana tahsis olan sahalar, abideler sitesi dışında bırakılmıştır. Bu arada tarihi abidelerin batı kısmındaki Zalpaşa yolu boyunca iki katlı olmak üzere Türk evleri karakterini taşıyan ahşap binaların inşaatı uygun...