28 / 04 / 2024

1963 yılında Eminönü Meydanı

1963 yılında Eminönü Meydanı

1963 yılında, Eminönü Meydanı'nda otobüs duraklarının bulunduğu yere Emlak Kredi Bankası sahip çıkmış, saha için 7 milyon lira istemiş. Belediye ise durakların bulunduğu yerin yola ait olduğunu iddia etmiş.

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında Eminönü'ndeki Kaymakamlık binasının harap halde olması memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda bina içerisinde şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

1936 yılında evinin önünü en güzel süsleyenlere ikramiye verilmiş!

1936 yılında bahçe sahiplerine, evlerinin önünü güzel süslemeleri halinde ikramiye verilmiş.

ABD'den gelen veriyle yükselen altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Altının ons fiyatı ABD'den gelen enflasyon verisiyle 1800 doların üstüne çıktı ancak analistler 2023 yılında altının yeniden düşeceğini belirtiyor.

1945 yılında bostanların şehir dışına çıkarılması işi inceleniyor!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, şehir içindeki bostanların metrekaresini, sahiplerini, sıhhi durumunu tetkik etmeye başlamış. Belediye, bostanların vaziyetini tayin ettikten sonra bu bostanları şehir dışına çıkartacakmış.

1942 yılında Galatasaray'ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!

1942 yılında Beden Terbiyesi Müdürlüğü, Tekel'den 20 bin liraya satın aldığı Mecidiyeköy Likör Fabrikası'nın yanında bulunan sahayı 10 sene müddetle ve senede 12 lira kira ile Galatasaray Kulübü'ne kiralamış.

1940 yılında İnönü Stadyumu'nun temeli atılmış!

1940 yılında Dolmabahçe'de şehir stadı olarak inşa edilecek olan İnönü Stadyumu'nun temeli Vali Lütfi Kırdar tarafından atılmış. Vali Lütfi Kırdar, yaptığı konuşmanın sonunda, stada 'İnönü Stadyumu' adı verildiğini açıklamış.

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planı hazırlandı!

1939 yılında Dolmabahçe'de inşa edilecek İnönü Stadyumu'nun planı İtalyan Mimar Vietti Violi tarafından hazırlanmış. Şeref Tribünü'nünün de yer alacağı stadyum 20 bin kişi kapasiteli olarak planlanmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

Eminönü'nde binaların yüksekliği 16 metreyi geçmeyecek!

1939 yılında Eminönü Meydanı'nı tanzim eden Henri Prost, Eminönü Meydanı'na bakacak binaların yüksekliğini belirlemiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1939 yılında Eminönü ile Unkapanı arası tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü ile Unkapanı arasını tanzim edecekmiş. Belediye istimlak ettiği alandaki arsaları tanzim sonrası satarak bu iş için 2.5 milyon liralık sermaye oluşturacakmış.

1963 yılında Eminönü Meydanı Haberi

1963 yılında Eminönü Meydanı



Eminönü Meydanı'nın bir kısmına Emlak Kredi Bankası sahip çıktı.


Otobüs terminalinin bulunduğu saha için banka, 7 milyon lira istiyor.


EDİRNEKAPI - Eminönü belediye otobüslerinin terminal yeri olan Eminönü Meydanı'ndaki kapalı otobüs durakları Emlak Kredi Bankası ile Belediye arasında bir anlaşmazlığa sebep olmuştur.

  Emlak Kredi Bankası mesullerinin ifadesine göre, halen durak olarak Belediye tarafından kullanılan kısım bankanın malı olup burada bina inşası için gerekli plan hazırlanmıştır.

  Eminönü Meydanı'nın bir kısmını teşkil eden bu mıntıkanın yola ait olduğu iddia eden Belediye'ye cevaben banka ilgilileri eski tezi ısrarla savunmakta ve ancak istimlak bedeli olan 7 milyon lira ödendiği takdirde buranın Belediye'ye bırakılabileceğini ifade...